Râmnicu Vâlcea: 18.000 de candele cumpărate din banii primarului vor fi aprinse în noaptea Invierii la toate locurile de veci din cimitire

Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a cumpărat din bani personali aproximativ 18.000 de candele, ce vor fi aprinse în noaptea de Înviere la toate mormintele aflate în cimitirele orașului.

0

”În condiţiile în care la aceste Sărbători Pascale restricţiile de acces în cimitire vor rămâne în vigoare şi în virtutea tradiţiei creştin-ortodocşilor de a aprinde în noaptea de Înviere o lumânare la mormintele celor dispăruţi, primarul Mircia Gutău a avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Edilul-şef a achiziţionat din banii săi aproape 18.000 de candele ce urmează a fi aprinse la toate mormintele din cele 11 cimitire de pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Acţiunea va fi derulată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 18 aprilie de către salariaţii Pieţe Prest SA – în cele două mari cimitire publice ale municipiului, ”Cetăţuia” şi ”Sfântul Ioan”, administrate de această societate – sau de către voluntari ai parohiilor ce gestionează cimitirele parohiale, astfel încât, în noaptea de Înviere, toate locurile de veci unde se odihnesc rudele râmnicenilor se fie luminate. Iniţiativa primarului Mircia Gutău a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie, care l-a felicitat pentru implicare.”, potrivit reprezentanților municipalității.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ