Sărbătoarea Paștelui ne găsește în acest an într-o împrejurare cu totul neobișnuită. Pandemia cauzată de noul coronavirus a lovit cu furie în ceea ce ne definește ca oameni: comuniune, afecțiune, apropiere. Din păcate, lupta nu este nici pe departe îîncheiată, nicăieri în lume. Este nevoie, în continuare, de măsuri de distanțare socială, de o intensificare a testărilor și de o supraveghere sporită a activităților publice. În aceste condiții, vom petrece Paștele din acest an acasă, fără a putea fi aproape fizic unii de ceilalți. Acum, cu atât mai mult, suntem chemați să ne aducem sufletele laolaltă, să fim împreună în rugăciune și în gânduri bune.
Vă rog, dragi prieteni, să respectați măsurile luate de autorități și să nu vă puneți în pericol pe voi și pe ceilalți. Stați acasă de Paști, pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de acum încolo unii de alții. Împreună cu soția mea și cu fiica noastră vom face același lucru, vom urmări slujba de Înviere la televizor, iar apoi vom petrece ziua de Paști acasă, vorbind la telefon sau pe internet cu cei dragi.
Desigur, ne-am fi dorit să fim cu toții la biserică, mai ales că pentru fetița noastră este primul Paște. Ne-am fi dorit ca la această sfântă sărbătoare să fie înconjurată de bunici, de nași, de prieteni. Dar știm că sacrificiul pe care îl facem acum ne va fi răsplătit cu cel mai de preț dar: sănătatea noastră și a tuturor celor pe care îi iubim.
Oricât de grele ar fi vremurile pe care le traversăm, trebuie să ne păstrăm credința, nădejdea și dragostea și să așteptăm cu bucurie sărbătoarea Paștelui. Învierea Domnului nu este doar un eveniment istoric, ci este însăși temelia vieții noastre. Așadar, să privim spre viitor cu credință, pentru că, așa cum ne spune Evanghelia pascală: „Lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”.
Vă doresc un Paște binecuvântat!
Hristos a Înviat!