Vâlcea: Dosare penale pentru doi bărbați care și-au întocmit declarații false de deplasare

Pentru fiecare dintre cele trei infracțiuni făptașii riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau amendă. Când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse.

0

Doi bărbați  depistați  la controlul  în traficul rutier cu declarații peremante false sunt cercetați pentru fals în senătură privată, uz de fals și fals în declarații, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

”În seara zilei de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au oprit pentru control, pe raza comunei Făurești, un autoturism.

În momentul în care i-au fost solicitate, pasagerului din autoturism, documentele justificative privind deplasarea sa, conform Ordonanțelor Militare în vigoare, bărbatul de 54 de ani, din orașul Bălcești, a prezentat o adeverință permanentă din care reieșea faptul că, acesta este angajat al unei societăți, iar deplasarea o efectuează în scop profesional.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu figurează ca angajat al societății respective.

 În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.”, a precizat IPJ Vâlcea.  

”La  data de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Băile Govora au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Bunești, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din județul Gorj.

Polițiștii i-au solicitat documentele justificative privind deplasarea sa, conform Ordonanțelor Militare în vigoare, acesta prezentând o adeverință permanentă din care reieșea faptul că, este angajat al unei societăți, iar deplasarea o face în scop profesional.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu figurează ca angajat al societății respective.

În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații”, conform aceluiași anunț.

Pentru fiecare dintre  cele trei infracțiuni  făptașii riscă  închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau amendă. Când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite(art.39 Cod penal)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ