Craiova: 12 membri ai unei familii de rromi, internaţi cu forţa după ce trei dintre ei au fost confirmaţi cu coronavirus

Mai mulți cetățeni de etnie rromă din cartierul craiovean Romanești au fost internați forţat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş“ după ce trei membri ai familiei acestora au fost testați pozitiv cu coronavirus.

0

Situaţia ar fi ieşit la iveală după ce un copil în vârstă de 5 luni s-a simțit rău și a fost adus, împreună cu mama și bunica, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Craiova“. Deşi au minţit atunci când au fost întrebate dacă au călătorit recent în străinătate, mama şi bunica, precum şi copilul, au fost testați de către medici, iar rezultatele au confirmat faptul că sunt infectați cu noul virus. Cele două femei au refuzat însă să ofere informații despre ceilalați membrii ai familiei, însă, după intervenţia poliţiştilor, ele au recunoscut că locuiesc în aceaşi casă alături de alte nouă persoane, toţi reveniţi recent din Marea Britanie.
După intervenţia autorităţilor, cele nouă persoane au fost aduse la rândul lor la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş“, însă aceştia au refuzat să rămână internaţi, astfel că la unitatea medicală a izbucnit un scandal de proporţii, ţiganii lovind cu pumnii şi picioarele tot ce le-a ieșit în cale.
Pentru a-i liniști, cadrele medicale au apelat la sprijinul forțele de ordine, care au intervenit şi au reuşit să-i convingă pe scandalagii să rămână internați.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ