Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a anunțat primul deces din cauza COVID-19

Conform unor surse, bărbatul era din Drăgășani. La recoltarea probei de SARS COV-2 ar fi protestat că nu e normal să i se facă o astfel de analiză. A fost confirmat pozitiv după deces.

0

Comunicat de presă

          De la începutul pandemiei COVID-19 și  până  la data de 14.04.2020, situația pacienților internați in Spitalul Judetean de Urgență Vâlcea se prezintă în felul urmator:

  • Numărul total al pacienților confirmați Covid19 și internați în Spitalul Județean de Urgență  Vâlcea – 12 pacienți;
  •  4 pacienți confirmați Covid19 au fost transferați către alte unități medicale din București și Craiova. 
  • 7 pacienți se află internați în acest moment la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență  Vâlcea. Dintre aceștia 3 sunt asimptomatici, 2 au forme usoare și 2 au forme medii.
  • 1 pacient a decedat în dimineața zilei de 14.04.2020 în ATI. Pacientul în varsta de 58 ani era cunoscut cu afectiuni cardiace preexistente.
  • Facem precizarea că  2 pacienti au fost transferati direct din centrul de carantină  către alte unități  medicale (nu au ajuns la Spitalul Județean de Urgență  Vâlcea)., conform SJU Vâlcea.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a precizat: ” Bărbatul, cu multiple comorbidități a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea în data de 12.04.2020, iar decesul a survenit în data de 14.04.2020.

Din primele informații, persoana decedata nu a avut istoric de călătorie sau contact cu un alt caz confirmat.

DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și a măsurilor care vor fi întreprinse cu celeritate.”. potrivit unui comunicat al acestei instituții.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ