Sistemul Real Time PCR de la Spitalul „Victor Babeş“ este funcțional. Se fac de şapte ori mai multe teste pentru depistarea Covid-19

Capacitatea de testare a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș“ pentru depistarea coronavirus crește de la 40 teste în 24 ore la 280 teste, după ce Sistemul Real Time PCR, achiziţionat de municipalitate, a fost pus în funcţiune.

0

„Am dorit să discut personal cu inginerii specialiști ai firmei producătoare, care au finalizat astăzi montarea sistemului Real Time PCR achiziționat de Primăria Craiova pentru Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.
Achiziția este făcută cu fonduri de la bugetul local și era foarte necesară pentru a oferi craiovenilor siguranța și calitatea înaltă a serviciilor medicale cu care i-am obișnuit în ultimii ani, dar și pe fondul lipsei de reacție din partea Guvernului României în contextul luptei împotriva coronavirusului. Este un aparat modern, care mărește considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru Covid-19.
Sunt mândru de cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș pentru felul profesionist în care gestionează cazurile de pacienți cu coronavirus și care se află în aceste momente în prima linie. Iar noi, ca administrație locală, avem datoria să le punem la dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm cu virusul ucigaș”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Sistemul Real Time PCR este un echipament performant, așa cum există în toată Europa, ce va permite unității sanitare să efectueze de șapte ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe. Oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori, fiind o linie complet automată de testare și a fost livrat cu 3.000 de kit-uri de testare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ