Locurile de joacă din Craiova, deschise „din greşeală“ de ISU Dolj

0

Locurile de joacă din municipiul Craiova au fost redeschise, în plină stare de urgenţă provocată de pandemia de coronavirus. Acest lucru s-a întâmplat însă „din greşeală“ după ce reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Dolj au „uitat“ această propunere într-o Hotărâre a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.
După câteva ore, reprezentanţii ISU Dolj au revenit cu explicaţii şi au dat vina pe o „eroare de comunicare“: „Vă comunicăm că, dintr-o eroare de transmitere, Hotărârea CJCCI Dolj a fost transmisă inițial într-o formă preliminară (draft), care nu primise aprobarea finală din partea Prefectului județului Dolj, în calitatea sa de președinte al CJSU Dolj. Ulterior, în foarte scurt timp, eroarea a fost remediată prin comunicarea Hotărârii în forma sa finală, asa cum a fost aprobată de cei în drept“.

Dincolo de explicaţiile şi bâlbele ISU Dolj, o instituţie extrem de opacă şi cu multe probleme de organizare, rămâne întrebarea firească de ce a fost luată în calcul redeschiderea locurilor de joacă în plină stare de urgenţă şi în condiţiile în care toţi specialiştii din Ministerul Sănătăţii spun că România nu a atins încă vârful pandemiei? De ce să discuţi despre acest subiect când, în ciuda importanţei lor pentru copii, locurile de joacă nu reprezintă priorităţi pentru niciun fel de autoritate publică, fie ea locală ori centrală? Mai ales că toate predicţiile şi modelele arată că ţara noastră va atinge vârful îmbolnăvirilor în următoarele două săptămâni.
O explicaţie ar putea fi acea că, aşa cum a devenit de notorietate, la ISU Dolj angajările se fac, de multe ori. pe bază de rudenie, nu de competenţă!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ