Etajul IV al Spitalului Judeţean Craiova, transformat în secţie pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, s-a deplasat miercuri, 8 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Craiova pentru a vedea spațiile destinate pacienților cu COVID-19.

0

La cel mai mare spital din zona de Sud a ţării, un etaj întreg, dotat cu 90 de paturi, a fost eliberat şi amenajat special pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Trebuie spus însă că acesta face parte din planul de rezervă al autorităţilor, aici urmând să ajungă pacienţi infectaţi cu Covid 19 doar în momentul în care capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ şi a Spitalului Municipal „Filantropia“, unitate suport, vor fi atinse.

De asemenea, de menţionat este şi faptul că se lucrează deja la montarea liniei Real Time PCR, care a fost adusă în laboratorul de genetică medicală (Centrul Regional de Genetică Medicală) al SJU Craiova, aici urmând a fi prelucrate zilnic între 150 și 200 de probe.

Medicul Bogdan Fănuţă, directorul medical al SJU Craiova, explicând procesul de internare al pacienţilor cu Covid 19 care vor fi trataţi la spitalul judeţean

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ