Încă un dosar penal pentru funcţionarii DSP Dolj. Directorul instituţiei scapă însă de demitere

0

Se înmulţesc problemele la Direcţia de Sănătate Publică Dolj după ce procurorii craioveni au deschis un al doilea dosar penal care vizează angajaţi ai instituţiei conduse de Ludmila Prunariu, acuzaţiile fiind tot cele de „neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor“. Conform unui comunicat de presă al Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, angajaţii DSP Dolj „nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse“.
Acest al doilea dosar penal vine la doar o zi după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova anunţaseră că au început cercetările într-o cauză penală după ce „funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj au dispus scoaterea din carantină a trei persoane, fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19. Ulterior, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza jud. Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova“.

Acesta nu este decât ultimul dintr-o serie de scandaluri care vizează funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică, o instituţie păstorită de Ludmila Prunariu, personaj contestat puternic de către autorităţi şi mass-media deopotrivă. Cel mai cunoscut dintre ele, care a făcut chiar înconjorul ţării în ultimele zile, este cel legat de avizul dat societăţii de salubritate din Craiova pentru folosirea unei substanţe (Aldezin) pentru ca mai apoi să o sancţioneze pentru folosire ei!
În mod inexplicabil însă, şefa DSP Dolj este păstrată în funcţie de actuala guvernare. Astfel, deşi toată lumea se aştepta să fie pe lista demişilor, Ludmila Prunariu a scăpat de valul înlocuirilor comandat de ministrul Sănătăţii şi care a lovit în Timiş, Arad, Braşov şi Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ