Vâlcea: Elevii clubului de robotică al Colegiului „Mircea cel Bătrân“ produc și donează ochelari și viziere

Clubul de robotică Bionic Royals al Colegiului Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea confecționează la imprimante 3 D ochelari de protecție și viziere, pe care le donează cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

0

 Vineri, 3 aprilie a.c,  Clubul „ Bionic Royals“ a donat CAR Sanitar IFN Râmnicu Vâlcea 29 de perechi de ochelari. „Alături de noi a fost echipa de robotică pentru liceeni a CN Mircea cel Bătrân BIONIC ROYALS, coordonată de doamna profesoară Mirela Mlisan. Tinerii au donat 29 de perechi de ochelari de protecție și au demonstrat prin gestul lor: maturitate și empatie față de soldații armatei în alb”, au notat  reprezentanții CAR Sanitar pe pagina oficială de facebook a asociaței.

Mihnea Bogdan și Colțos Iohann lucrează de acasă

Cătălin Pană, directorul Colegiului Mircea cel Bătrân, a declarat pentru Indiscret în Oltenia  că, urmare a măsurilor de distanțare socială,  elevii lucrează de acasă. ”Într- adevar clubul nostru de robotica Bionic Royals  a donat ochelarii care trebuiau folosiți la Regionala de la Timișoara. În prezent sunt elevi care mai confectioneaza ochelari cu ajutorul imprimantelor 3 D pe care le au acasa. Urmează să doneze si ce  reușesc să confectioneze. Este vorba despre elevii: Mihnea Bogdan, clasa a  X-D și  Colțos Iohann, din clasa a IX-A, potrivit profesorului Pană.

Clubul de robotică „Bionic Royals” coordonat de profesoara Mirela Mlisan  are în componenţă 32 de membri şi voluntari  Din 2016  participă cu succes la cea mai mare competiţie de robotică din România – First Tech Challenge, obţinând, nenumărate premii. Comunitatea FIRST cuprinde la nivel mondial peste 500.000 de elevi și 150.000 de voluntari și promovează dezvoltarea elevilor în domeniul STEM într-o manieră profesională şi distractivă. 


.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ