Exclusiv! Alertă la Ambulanța Drăgășani! Două angajate au ascuns că locuiesc împreună cu un bărbat întors din Anglia

Întreg personalul de la Substația de Ambulanță Drăgășani, format 26 de cadre medicale se află sub monitorizare după ce două femei, fiică și mamă, ambele angajate ale acestei substații, au ascuns faptul că locuiesc împreună cu un bărbat întors recent din Anglia și care le era frate, respectiv fiu.

0

Deși erau obligate să rămână și ele în izolare la domiciliu, cele două, fiica- asistentă și mama-femeie de serviciu, au mers  la lucru în continuare și nici nu au anunțat că locuiau împreună cu bărbatul care se întorsese din Anglia în data de 18 martie a.c. Pe 21 martie, doctorul Dorin Orădan,  șeful Ambulanței Drăgășani, a aflat și a anunțat  poliția.

”Mă rog să nu apară simptomatologia”.

Medicul Dan Pădureanu, directorul Serviciului de  Ambulanță  Vâlcea, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că, la ora actuală, cele două  se află în izolare iar personalul medical este monitorizat zilnic :  ” Doctorul   Dorin Orădan a fost vigilent, și, după ce le-a descoperit, a anunțat poliția. Am avut noroc.  Ele  vor suporta rigorile legii iar noi vom face cercetarea disciplinară obligatorie în astfel de situații. Întreg personalul de la Drăgășani este monitorizat zilnic și este asimptomatic. Mă rog să nu apară simptomatologia”.

Cele  două au intrat în contact cu circa 20 din cele 26 de cadre medicale.  Deocamdată, bărbatul întors din Anglia nu prezintă simptome de COVID-19 dar nici nu a fost testat. 

Potrivit Codului penal modficat, Art. 3521 . Omisiunea persoanei de a divulga cadrelor medicale sau altor persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care acestea își desfășoară activitatea a unor informații esențiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocontagioasă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ