Vâlcea: Persoanele bolnave de COVID-19 vor fi tratate la Spitalul Horezu

”Spitalul orășenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID -19, iar Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgență non COVID -19 din tot județul.”, potrivit buletinului informaiv al Centrului Județean de Coordonare și Conducere Intervenției Vâlcea.

0

Au fost amplasate șapte corturi destinate triajului epidemiologic

          ”Cazurile pediatrice vor fi preluate de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar cazurile de copii îmbolnăviți cu virusul COVID -19 vor fi preluate de către Spitalul orășenesc Horezu.

Conform metodologiei elaborate și actualizate de INSP – CNSCBT,  personalul medical se testează doar în momentul apariției simptomelor. În acest moment, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea are suficiente echipamente de protecție necesare desfășurării activității.

 În prezent, în incinta unităților sanitare au fost instalate șapte corturi destinate triajului epidemiologic, două dintre acestea fiind ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ( unul la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și încă unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești) și cinci ale Ministerului Apărării Naționale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești și câte unul la spitalelele din Horezu, Drăgășani și Brezoi)”, potrvit aceluiași anunț.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ