Declarație de presă
SALVAȚI SPITALUL FILANTROPIA!

0

Primarul Mihail Genoiu:

„Îi asigur pe craioveni că nu am abandonat lupta pentru Spitalul Filantropia!
Astăzi, l-am sunat personal pe Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, și l-am rugat să ni se alăture în demersul nostru, al craiovenilor, de a ține Spitalul Filantropia cât mai departe de circuitul bolnavilor cu COVID-19! În urmă cu câteva minute, am avut o discuție telefonică cu domnul dr. Raed Arafat și i-am cerut sprijinul pe care nu l-am găsit la Direcția de Sănătate Publică Dolj. L-am asigurat că vorbesc în numele craiovenilor, atunci când i-am cerut să evite pe cât posibil includerea spitalului Filantropia pe lista unităților medicale unde se vor trata bolnavii infectați cu coronavirus și mi-a promis că va analiza situația, împreună cu noul ministru al Sănătății, pentru a găsi o altă variantă.
Considerăm că eforturile făcute de municipalitatea craioveană, pentru asigurarea unui număr cât mai mare de paturi și condiții pentru cei infectați cu virusul COVID-19, au fost uriașe. În unitățile spitalicești puse la dispoziție de Primăria Craiova, sosesc zilnic bolnavi confirmați pozitiv din toată regiunea Olteniei.

În această situație, mi se pare exagerată soluția dispusă de DSP Dolj și propusă Ministerului Sănătății în care tot Municipiul Craiova ar fi responsabil de punerea la dispoziție și a Spitalului Municipal Filantropia, ca spital suport în lupta COVID-19.Având în vedere că modul de abordare al acestor circuite pentru bolnavii infectați cu coronavirus afectează toate spitalele din Craiova, cu toate specialitățile, solicit cu celeritate ca, pentru varianta unui alt spital suport, să fie analizate și alte locații din județul Dolj, dar și din celelalte județe ale Olteniei“!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ