PMP are un singur inamic: Coronavirusul

0

Treaba noastră a celor de la PMP este doar aceea de a ajuta oamenii. Nu facem politică în această perioadă.Nu avem adversari politici. Prin recomandările noastre încercăm să ajutăm guvernul si autoritățile în acest război cu un inamic perfid: Covid 19.
Am sfătuit guvernul în aceste zile prin vocea liderului nostru, Eugen Tomac, să ia urgent două decizii esentiale:
1.Mobilizarea Armatei (avem 60.000 de militari profesionisti) in sprijinul Politiei pentru a impune respectarea de către toți cetățenii a cerințelor din Ordonanțele militare.
2.Testarea și dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, peste tot în țară a cadrelor medicale, cei care sunt în prima linie a frontului.Această prima linie a frontului în bătălia cu coronavirusul nu are voie să cadă!

Totodată, PMP va urmări cu multa atenție deciziile care se vor lua joi 26 martie 2020 la Bruxelles, vitale și pentru  România care va avea posibilitatea  de a sprijini mediul de afaceri, capitalul românesc, IMM-urile pentru a trece cu bine prin această criză. Practic se anunta un veritabil ”Plan Marshall” pentru Europa. Exigențele legate de Cadrul Financiar Multianual se vor suspenda până la 31 decembrie 2020. Limita de deficit bugetar excesiv va fi anulată pe această perioadă. Statele se vor putea împrumuta  si vor putea acorda ajutoare de stat companiilor publice și private. E foarte important ca guvernul nostru sa gestioneze cu atenție aceste resurse pentru două lucruri strategice: întărirea capaciățtii medicale pentru tratarea și salvarea de vieți si sprijinul pentru antreprenori si salariați. Europarlamentarii PMP vor informa opinia publică româneasca în legatură cu aceste decizii si le vom explica pe înțelesul tuturor.

De asemenea prin inițiativele noastre locale  vrem să-i ajutăm in principal pe cei care fac parte din categoria cea mai expusă: persoanele de peste 65 de ani din mediul urban. Proiectul național  de solidaritate civica al PMP #Alăturidebunici va pune la dispoziția acestora numere de telefon la care pot suna dacă au nevoie de produse alimentare, produse de igiena, medicamente sau informații.Vom anunța in zilele următoare aceste telefoane și pentru județul Dolj.
Orice gest de solidaritate  și orice măsura inteligent luată vor putea limita numărul victimelor și vor putea asigura revenirea la o viață normală.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ