PSD propune suspendarea plăților ratelor la bănci până la finalul anului

Parlamentarii PSD au anunțat joi, că vor depune în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

0

Inițiativa legislativă ar urma să se aplice tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020 şi este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice. „Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contra-cronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.
Suspendarea ratelor bancare ar fi valabilă până la finalul anului 2020, iar durata contractuală urmând a fi prelungită în concordanţă cu perioada de suspendare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ