Vâlcea: Primele persoane diagnosticate cu noul coronavirus, un cuplu venit din Italia

Luni, 16 martie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a anunțat primele două cazuri de COVID -19 în județul Vâlcea.

0

Potrivit unui comunicat al DSP, cele două persoane au fost aduse în mod controlat de la un punct de frontieră, într-un centru de carantină din Râmnicu Vâlcea, și, după rezultatul pozitiv al analizelor,  au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.
Deși comunicatul DSP este lapidar, cu certitudine cei doi au fost cazați în centrul  pentru carantină de la Pensiunea Supca situat în Râmnicu Vâlcea.  Primarul din Muereasca, Ion Ungureanu,  a anunțat pe pagina sa de Facebook că este vorba despre un cuplu care venea din Italia și care urma să ajungă în această  localitate.  Cei  doi nu au  intrat în comună și nu au luat legătura directă cu membrii familiei sau rudele acestora, a precizat primarul. 

Opt persoane spitalizate
Până la ora actuală, la secția Seţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea au fost internate 19 persoane. Aproximativ jumătatate  au fost externate  după ce rezultatele  testului pentru COVID- 19 au ieșit negative. În cazul celor opt  pacienţi care încă sunt spitalizați, prima testare a ieşit negativă, însă vor urma testările din ziua a 12-a şi a 13-a. În centrele de carantină se mai află aproximativ 140 de oameni veniți tot din străinătate și asimptomatici. În Râmnicu Vâlcea există două centre de carantină, la Pensiunea Supca și în internatul fostului Liceul Chimic.  Peste 200 de alte persoane sunt în autoizolare la domiciliu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ