PMP vine cu o nouă propunere
Referendum pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Partidul Mişcarea Populară ia în calcul să propună un referendum pe tema desfiinţării pensiilor speciale, pentru a elimina „improvizaţiile“ legislative legate de această temă, a declarat preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac.

0

„PMP ia în calcul să propună un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Atât timp cât vom avea improvizaţii legislative legate de această temă şi vor exista discrepanţe uriaşe în ceea ce priveşte sistemul de pensii şi nu vom avea un consens pentru a-i mulţumi şi pe magistraţi, pe militari, pe profesori, pe medici, pe oamenii care o viaţă întreagă au lucrat şi astăzi au o pensie mizerabilă, această supărare în societate va exista şi dacă nu avem un consens politic pe această temă, poate este cazul să convocăm chiar un referendum“, a precizat Tomac după şedinţa Colegiului Naţional al partidului, organizată la Sinaia. 

Subiect delicat, cu potenţial electoral
Pensiile speciale au fost şi rămân un subiect important de campanie pentru toate partidele parlamentare. Asta şi pentru că 9 din 10 români sunt împotriva acordării de pensii speciale pentru anumite categorii de persoane, cum sunt magistraţii, grefierii ori mulţi dintre angajaţii MAI, jandarmi, poliţişti ori pompieri.
Recent, în Camera Deputaţilor a fost adoptat, cu 247 de voturi în favoare şi 21 de abţineri, un proiect de lege iniţiat de PNL privind eliminarea pensiilor speciale, însă legea a fost contestată la CCR, aceasta urmând a fi luată în discuţie în cea de-a doua parte a lunii martie.  Chiar dacă judecătorii CCR sunt departe încă de momentul în care vor decide dacă eliminarea pensiilor speciale este sau nu constituţională, este de aşteptat ca magistraţii & compania să-şi păstreze privilegiile financiare câştigate ca urmare a unor legi extrem de contestate şi care au născut adevăraţi „monştri“ când vine vorba despre cuantumul unor pensii realmente nesimţite.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ