Lia Olguţa Vasilescu: PNL vrea să tripleze facturile la căldură ale românilor

Lia Olguţa Vasilescu trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte Programul de guvernare al liberalilor, aceleaşi persoane date jos prin moţiune de cenzură în urmă cu câteva zile.

0

Fostul primar al Craiovei atenţionează că facturile la întreţinere se vor tripla, având în vedere că ministrul economiei, Virgil Popescu, vrea să interzică subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici de către primării.
„În Craiova, preţul total al gigacaloriei este de 414,96 lei pentru centrale termice şi 321,57 lei la punctele termice, din care 277 lei sunt plătiţi de populaţie (consumatorul casnic) şi diferenţa reprezintă subvenţia. La centrale termice, preţul este de 137,96 lei, iar la puncte termice 44,57 lei”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.
Dintr-o comparaţie a preţurilor făcută de către fostul primar reiese că „pentru o lună de iarnă la o garsonieră (1 persoană) se plătesc aproximativ 60 de lei, iar nesubvenţionat de primărie ar ajunge la 194 lei. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 2 camere (2 persoane) se plăteşte energia termică subvenţionată 110 lei, iar nesubvenţionată de primărie 277 lei. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (3 persoane) se plăteşte energia termică subvenţionată 150 lei, iar nesubvenţionată de primărie 332 lei. Ca să ştiţi cine vă cere votul…”, a conchis Lia Olguţa Vasilescu.

Reamintim că modificările ar urma să fie făcute de guvernul Orban II, care are aceeaşi componenţă cu guvernul Orban I, recent demis prin moţiune de cenzură, cu 261 de voturi. În ciuda unei propuneri de premier din partea majorităţii parlamentare existente a PSD, preşedintele României, Klaus Iohannis, a nominalizat acelaşi premier demis, Ludovic Orban, care a prezentat acelaşi guvern demis.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ