Editorial
„Ţineţi cu poporul, toţi, ca să nu rătăciţi!”

0

Aceste vorbe înţelepte ale lui Simion Bărnuţiu, lider al paşoptiştilor români din Transilvania, sunt la ordinea zilei în politica românească. S-a intrat într-o zonă de turbulenţe politice care amână, din păcate, luarea unor măsuri guvernamentale care să ţină cont de agenda reală a cetăţenilor.
Stau de vorbă cu oamenii prin Oltenia şi ei nu înţeleg de ce e nevoie de alegeri anticipate şi de tot acest război de uzură dintre PSD şi PNL pe spatele lor, atât timp cât până la parlamentarele la termen ar mai fi doar câteva luni. Încerc să le explic că, fără o majoritate clară în parlament, unui guvern îi este greu să-şi implementeze programul de reforme. Atât cei care acceptă acest argument, cât şi cei care nu-l acceptă, spun la unison că lunile astea, şapte-opt, câte mai sunt până la alegerile parlamentare la termen, puteau fi folosite totuşi pentru guvernare, nu pentru un blocaj politic care nu va duce nici la alegeri anticipate.
Cred că oamenii au dreptate. Iar punctul lor de vedere trebuie şi ascultat, nu doar auzit. Pentru că ei sunt cei care contează. PMP şi-a făcut un bun obicei din a asculta vocea poporului. Cu atât mai mult în momentele de criză, aşa cum este cel prin care trecem acum.
România are nevoie de stabilitate şi de un program de guvernare care să pună miza pe mari investiţii, pe atragerea fondurilor UE şi pe creşterea calităţii vieţii, mai ales în comunităţile văduvite de accesul firesc la condiţiile de confort ale modernităţii, mă refer la accesul la infrastructura de gaze, în primul rând.
România trebuie, totodată, să-şi sporească capacitatea de negociere în plan european şi să demonstreze în practică acest lucru. Vin provocări importante pentru ţara noastră (Cadrul Financiar Multianual, Green Deal etc.), iar acestea trebuie să ne găsească pregătiţi, nu sleiţi într-un război intern care putea fi evitat.
PMP consideră că pentru ţara noastră sunt necesare măsuri politice şi economice care să genereze cu adevărat un restart democratic şi o dezvoltare accelerată.
Noi credem că organizarea de alegeri locale în două tururi de scrutin, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale, renunţarea la subvenţia de la bugetul de stat pentru partidele politice sunt condiţii minimale pentru reaşezarea democraţiei româneşti pe un drum sănătos.
În acelaşi timp, PMP îşi va concentra activitatea legislativă pe iniţierea unor proiecte de legi care să ajute decisiv la: consolidarea clasei de mijloc în România, valorificarea resurselor naturale ale României în interesul şi beneficiul românilor, extinderea, cu cel puţin 30 la sută, a reţelei de gaz la nivel naţional, susţinerea industriei autohtone de prelucrare a lemnului şi interzicerea exportului de masă lemnoasă brută sub formă de buştean sau cherestea, reducerea decalajului dintre agricultorii români şi cei din ţările dezvoltate ale Uniunii Europene în ce priveşte subvenţiile din agricultură.

PMP asta face: ţine cu poporul ca să nu rătăcească! Ar fi bine dacă şi celelalte partide ar face la fel.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ