PRO România Dolj creşte precum Făt Frumos
Florinel Stancu, arhitectul celei de-a treia forţe politice din judeţ

Privit cu scepticism atunci când a părăsit tabăra social-democrată pentru a pune pe picioare organizaţia judeţeană Dolj a PRO România, deputatul Florinel Stancu a reuşit în doar câteva luni să zdruncine viguros scena politică doljeană. Cu paşi mici, dar calculaţi, liderul „PRO” reuşeşte să clădească de la temelii o organizaţie sănătoasă care are mari şanse să constituie surpriza plăcută a alegerilor locale de la mijlocul acestui an.

Despre deputatul Florinel Stancu, supranumit „Hagi” de foştii săi colegi pesedişti pentru talentul său înnăscut de a face politică la firul ierbii, puţini au fost cei care au vorbit în termeni elogioşi atunci când a luat decizia de a se rupe din oştirea social-democrată. Mulţi s-au grăbit să-i cânte prohodul, prorocindu-i un final de carieră pe centura politicii doljene. Parcă pentru a le da şi mai mult apă la moară detractorilor, primele măsuri luate în calitate de preşedinte al filialei au fost unele discutabile la prima vedere, acestea culminând cu eliminarea din partid a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon. Numai că, în doar câteva luni, avea să se dovedească faptul că procesul de curăţenie din filială era unul nu numai necesar, ci şi obligatoriu dacă se dorea obţinerea unor rezultate onorabile în bătăliile electorale din acest an.

La vremuri noi, oameni politici noi

Scăpat de pseudo-vedetele politice care puseseră mâna pe filială, deputatul Stancu s-a apucat să facă exact ceea ce ştia el cel mai bine: să ia la pas judeţul, să identifice posibili lideri în comunele şi să creeze organizaţii care să lupte cu adevărat cu celelalte formaţiuni politice. În doar câteva luni, în peste 70 de comune ale judeţului s-au pus bazele filialelor PRO România şi au fost găsiţi candidaţi pentru fotoliul de primar. Spre exemplu, directorul regional de vânzări al companiei Valrom, Cătălin Enache, va fi candidatul partidului la primăria Gângiova. Şi George Hobeanu, un investitor important din Vârvoru de Jos, a ales să se alăture echipei PRO România şi şi-a anunţat candidatura la postul de primar, în timp ce Nadia Florentina Manda, cadru didactic, se va bate cu şanse la Primăria Şimnicu de Sus. La Calopăr, viceprimarul Marius Pavel s-a decis să părăsească Partidul Social Democrat şi să se alăture echipei lui Florinel Stancu, decis fiind să câştige primăria la localele din acest an. Amintim doar aceste exemple, însă, în fapt, revoluţia PRO România a ajuns deja în toate colţurile judeţului.
„Scopul nostru este acela de a demonstra cetăţenilor că se poate face şi o altfel de politică în acest judeţ. Oamenii s-au săturat după zeci de ani în care au fost minţiţi cu bună ştiinţă de anumiţi politicieni. Oamenii simt că este momentul unei schimbări radicale la nivelul judeţului, iar noi, cei de la PRO România, venim în întâmpinarea acestor doleanţe cu oameni noi, oameni tineri, oameni de stânga care înţeleg că social-democraţia nu înseamnă sărăcie şi mizerie, aşa cum este în prezent, ci prosperitate, servicii medicale de calitate, educaţie la standarde europene şi o administraţie flexibilă şi performantă”, a declarat deputatul Florinel Stancu, preşedintele PRO România Dolj.

Interesant este faptul că filiala locală a partidului deja s-a pronunţat în privinţa unor viitoare alianţe, excluzând orice fel de cooperare cu Partidul Social Democrat. Acest lucru a fost subliniat şi de Victor Ponta, preşedintele partidului, cu ocazia unei vizite în judeţul Dolj: „În Craiova şi în judeţul Dolj excludem alianţe cu PSD-ul. Nu am văzut aici nicio posibilitate pentru o alianţă cu PSD şi de aceea avem candidat pentru Craiova. După cum ştiţi foarte bine, în 2012 şi 2016 am susţinut candidatul PSD şi am şi câştigat. Consider că a contat contribuţia mea. Drept răsplată, am primit înjurături şi nu am fost prezent nici măcar la inaugurarea stadionului din Bănie la care am avut o contribuţie. Acest lucru demonstrează că oamenii pe care i-am susţinut nu meritau acest lucru. Deci, la Dolj şi la Craiova spunem că nu vorbim despre alianţe cu PSD”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ