Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj: „Investiţiile de suflet ale Craiovei au fost abandonate de guvernul Orban”

Un drum expres început de PSD, Craiova-Piteşti, şi o instituţie de învăţământ istorică din Craiova au fost lăsate în paragină de către guvernarea PNL, care a considerat aceste investiţii neimportante. Deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu, crede că aceste lucruri nu fac decât să arate lipsa de respect faţă de cetăţenii din această regiune, iar acţiunile guvernului sunt doar nişte „pedepse” pentru craioveni, doljeni şi olteni, care în majoritatea timpului au avut alte preferinţe electorale.

0

Drumul expres Craiova-Piteşti, început pe repede-înainte de către guvernarea PSD, a rămas undeva în ceaţă, asta după ce guvernul Orban a alocat, pentru anul în curs, suma de 96 de milioane de lei pentru acest proiect îndelung aşteptat de oamenii din zonă. Asta în condiţiile în care proiectul are o valoare totală de 2 miliarde de lei.
„Este absolut nedrept ce se petrece în această perioadă, având în vedere că investiţiile de suflet ale Craiovei au fost abandonate de guvernul Orban. Prima dintre ele, un proiect dorit încă din 2007 – şi mă refer la drumul expres Craiova-Piteşti, a fost efectiv măcelărit prin această alocare bugetară infimă, de circa 100 de milioane de lei din totalul de 2 miliarde. Nu putem vorbi aici decât despre rea-voinţă din partea guvernării PNL şi despre o lipsă crasă de respect, atât faţă de cetăţeni, cât şi faţă de companiile din zonă, cea mai importantă fiind Ford, care a spus ani la rând că are nevoie de o rută rapidă Craiova-Piteşti. Văduvirea populaţiei de acest drum nu face decât să ducă zona într-un proces de stagnare, zonă care, sub guvernarea PSD, a reuşit să se dezvolte mai mult ca oricând”, a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.
Mai mult decât atât, consideră deputatul, guvernul PNL a reuşit să lovească şi în istoria acestor locuri, prin faptul că nu reuşeşte să reunească anumite comisii ministeriale pentru a se putea demara licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare la istoricul Colegiu Naţional „Carol I”, de altfel şi sediul Operei Române Craiova.
„Colegiul Naţional `Carol I` este o emblemă a învăţământului naţional, atât din punct de vedere al rezultatelor excepţionale avute de profesorii şi de elevii de aici, cât şi din punct de vedere al clădirii în care funcţionează, un monument istoric de importanţă naţională. În timp ce acesta se deteriorează pe zi ce trece, competenţii guvernului PNL nu sunt capabili să reunească nişte comisii pentru a da avizele necesare ca licitaţia să poată fi demarată. Vreau să subliniez clar că noi, parlamentarii PSD de Dolj, în frunte cu Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, am făcut demersurile necesare pentru ca această clădire să fie reabilitată prin programele Companiei Naţionale de Investiţii, ceea ce s-a şi întâmplat. Din păcate, delăsarea unora, doar pentru că e o investiţie din zona de sud a ţării, care de-a lungul anilor a avut alte opţiuni la vot, ar putea face ca această clădire să fie într-un pericol şi mai mare. Craiovenii şi doljenii trebuie să ştie că aceste decizii politice de la Bucureşti nu au nicio legătură cu banii sau cu alte aspecte de natură financiară. Sunt doar nişte ambiţii politice, atât ale guvernului actual, cât şi ale preşedintelui României, de a pedepsi, să spunem, zone care nu le-au fost pe plac”, a mai explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ