Alina Tănăsescu, deputat PSD: „Guvernarea PNL îngroapă în împrumuturi prezentul şi viitorul României!“

0

După ce Ministerul Finanţelor pare că s-a transformat, în mandatul liberalului Florin Câţu, în Ministerul Împrumuturilor, tot mai multă lume, de la simplii cetăţeni până la specialiştii în domeniu, se întreabă, pe bună dreptate, unde au dispărut acum îngrijorările liberalilor care prevesteau apocalipsa României ori de câte ori fosta guvernare contracta câte un împrumut. „Ne aducem cu toţii aminte ce scenarii se vehiculau când fostul ministru al finanţelor anunţa vreun împrumut. Ştim deja refrenul cu «PSD-ul care amaneta viitorul ţării»… Or, împrumuturile din guvernarea social-democrată pălesc în comparaţie cu ce face acum ministrul împrumuturilor. Cu toate astea, dintr-odată, PNL-ul nu mai consideră că amanetează viitorul ţării, în condiţiile în care, sub Guvernul PNL-Orban, România s-a împrumutat de câteva miliarde de euro la dobânzi mult mai mari decât o făcea pe vremea PSD. Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că ministrul Câţu, împotriva căruia a fost adoptată inclusiv o moţiune simplă, anunţă senin că, doar în acest an, vrea să ajungă la împrumuturi de aproape 18 miliarde de euro!“, a declarat deputatul PSD Alina Tănăsescu.
 
Ipocrizie liberală

Totodată, parlamentarul doljean susţine că PNL dă dovadă de totală ipocrizie lăsând un ministru care a fost respins de două ori de către Parlament să îndatoreze România pentru următoarele decenii, la dobânzi exagerate, pentru motive neştiute. „Să nu uităm că Parlamentul l-a respins deja pe domnul Câţu, în comisia de specialitate la învestirea Guvernului şi, apoi, printr-o moţiune simplă. Se pare însă că PNL-ului nu îi pasă şi merge înainte, dându-i mână liberă pentru a împrumuta sume uriaşe de bani, la dobânzi extrem de mari, pentru motive doar de el ştiute. Nu s-a încheiat nici măcar prima lună a acestui an, dar Ministerul Împrumuturilor a îndatorat bugetul ţării cu miliarde de euro! Păşim deja pe teritoriul demenţei financiare“, este de părere Alina Tănăsescu.  

Unde se duc banii?

Dincolo de faptul că intenţiile PNL în ceea ce priveşte cuantumul împrumuturilor ating cote alarmante, o problemă la fel de mare este aceea că nimeni nu înţelege exact ce se întâmplă cu banii. „Vorbim despre zeci de miliarde de euro împrumutaţi de România la dobânzi uriaşe, însă nimeni nu explică ce vom face cu banii. PSD era criticat că nu face investiţii, deşi guvernarea social-democrată a sprijinit intens programe de succes, precum PNDL 1 şi 2 care au ajutat mii de autorităţi locale să deschidă şantiere în domenii vitale, precum sănătatea, educaţia ori infrastructura. În schimb, am ajuns acum în situaţia în care PNL a pus cruce multor programe începute de PSD, a lăsat fără finanţare aproape toate proiectele de investiţii derulate în România, a blocat programele Prima Casă şi Start up Nation, iar «omul negru» de la finanţe ne anunţă senin în conferinţă de presă că nu are bani decât pentru două mari proiecte de investiţii! Nu mai vorbim despre faptul că au anunţat că nu au bani de pensii majorate, de salarii majorate ori de alocaţii mai mari. Şi-atunci ne întrebăm şi noi, la fel ca mulţi dintre români, unde sunt banii?! Ce face PNL cu banii tăiaţi de la investiţii, cu banii împrumutaţi, cu banii luaţi de la programele desfiinţate?“, întreabă deputatul Alina Tănăsescu. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ