Deputatul Florinel Stancu, preşedintele ProRomânia filiala Dolj:
„Noi, la Pro România, construim alternativa la actuala stângă românească“

Aflat în plin proces de construcţie a unei filiale puternice, deputatul Florinel Stancu, preşedintele ProRomânia filiala Dolj, a anunţat la începutul acestei săptămâni candidatul la primăria Craiova. A fost o surpriză totală pentru întreaga clasa politică doljeană, cum o surpriză este şi ascensiunea fulminantă a partidului în viaţa politică a judeţului. În cele ce urmează, vă prezentăm, în exclusivitate, un interviu cu personajul săptămânii în politica românească, deputatul Florinel Stancu:

0

Reporter: Domnule Stancu, cu ce vă mai ocupați? Cum stă PRO România în județul Dolj? Am văzut că încercați să furați startul pentru alegerile locale cu prezentarea candidaților pe facebook.
Florin Stancu: Construiesc! Asta am făcut toată viața.

Rep.: Ce construiți, autostrăzi, spitale?
F.S.: Autostrăzi trebuie să construiască cei care sunt la guvernare. Am văzut că și-au cam pierdut din entuziasmul de care dădeau dovadă în opoziție. Este păcat! Noi, la PRO România, construim alternativa la actuala stângă românească și îi pregătim pe viitorii candidați să facă politică și administrație în interesul cetățenilor. Aceasta nu este o lozincă. Preocuparea noastră este să înlesnim schimbul de generații în politica din România, să le oferim românilor o alternativă la PSD. Victor Ponta a deschis porțile partidului către toți cei care nu au mai făcut politică și le pasă de comunitatea în care trăiesc. Să știți că au venit destul de mulți. Aproape 90% din candidații PRO România la alegerile locale nu au mai candidat niciodată. Eu consider că este un lucru foarte bun.

Rep.: Am mai auzit discursul acesta cu schimbarea, cu tinerii care vin în politică. Nu cred că mă înșel când spun că aproape toate partidele nou înființate au promis să facă asta și schimbarea nu a mai avut loc. Credeți că PRO România va reuși?
F.S.: Rețeta nu este să aduci doar tineri și atât. A făcut asta USR și vedem ce a ieșit. Au crescut foarte repede și tot atât de repede s-au prăbușit din cauza lipsei de experiență. Noi urmărim să promovăm tineri inteligenți, care s-au remarcat în domeniul lor de activitate și, sub coordonarea membrilor cu experiență din partid, care nu au probleme cu legea cum observăm la alte partide, să-i pregătim pentru anul 2024. Atunci vor accede masiv în Parlament, în administrațiile publice locale, în ministere sau chiar în fruntea țării. Alegerile din 2020 reprezintă doar o etapă din acest proiect ambițios care se cheamă PRO România și este coordonat de cel mai performant premier pe care l-a avut România după `89. Sistemul politic românesc are nevoie de mentalități împrospătate, dar este nevoie și de lideri care să-i inspire pe cei tineri. Victor Ponta, Adrian Țuțuianu, Ion Mocioalcă, Corina Crețu, sunt liderii care îi inspiră pe Ioana Petrescu, Gabriel Petrea, Mihai Precup, Miroslav Stanici și mulți alții din partid.

Rep.: Se va întâmpla acest lucru și la Dolj?
F.S.: Desigur. Acest lucru se întâmplă deja. Cătălin Resceanu este un tânăr deosebit și a devenit președintele PRO România Craiova. Cristian Deaconu, Secretarul general al organizației municipale este la fel de tânăr și de ambițios. Candidatul nostru pentru Primăria Craiova, Eduard Ciceu, este un tânăr de afaceri foarte bine pregătit și cu o deschidere foarte mare în lumea celor mai importanți investitori din această țară. Echipa lui va fi constituită preponderent din tineri de succes. În peste douăzeci de localități din județ vom avea candidați sub 35 de ani. Așadar, schimbarea are loc. La municipiu ei vin cu energie și know-how, pe când noi, membrii Biroului Politic Județean, venim cu experiență și tact politic.

Rep.: Ultimul sondaj de opinie arată că, în luna decembrie 2019, PRO România este cotat la 6,5% din opțiunile electoratului. Asta demonstrează că a înregistrat o tendință de scădere. Cum o explicați?
F.S.: După alegerile prezidențiale am trecut printr-o perioadă mai dificilă. Câțiva colegi au realizat că nu pot face față unei opoziții dificile și de lungă durată și s-au lipit de actuala guvernare. De asemenea, a fost scandalul pe care l-a provocat Mihai Tudose și probabil că electoratul a fost dezamăgit de circul pe care acesta l-a făcut. Sunt convins că vom crește pentru că Partidul Social Democrat este în scădere. Sondajul arată că față de aceeași perioadă a anului trecut PSD a scăzut cu aproximativ 7%. Oamenii de stânga sunt dezamăgiți de ce văd în acest partid, iar eu mă felicit și astăzi că l-am părăsit.

Rep.: Ei susțin că trec printr-un proces de reformă și că vor fi altfel. Dumneavoastră cum îi vedeți?
F.S.: Asta declară ei, cei care au susținut regimul personalizat al lui Liviu Dragnea. Dumneavoastră sesizați vreo schimbare? Au aderat oameni noi la PSD în ultimele luni? Vedem aceleași fețe, cu excepția lui Liviu Dragnea și Vioricăi Dăncilă. Cum scria foarte bine un ziarist: PSD nu se reformează, nu se schimbă, nu face un duș rece și nu trece printr-un proces sofisticat de analiză. Din contra, PSD se întoarce la aceleași metode arhicunoscute. Îmi pare rău pentru unii membri de acolo. Mai există oameni în regulă și foarte bine pregătiți la ei, dar nu sunt lăsați să promoveze. În față sunt aceleași persoane care spuneau despre Victor Ponta că a fost cel mai bun prim-ministru, iar acum spun că este cel mai rău om din România și ei sunt cei mai deștepți și mai corecți.

Rep.: Ce spuneți despre posibilitatea alegerilor anticipate? Care e poziția PRO România?
F.S.: Spun că liberalii fac o greşeală. Au zis că vor la guvernare iar acum nu știu cum să scape de ea. Mi se pare incorectă atitudinea lor.
Totodată, vă spun că noi suntem pregătiți de alegeri oricând. PRO România are și oameni, și soluții pentru problemele țării şi ale comunităţilor locale, iar acest lucru se va vedea săptămâna aceasta, când Victor Ponta vine la Craiova să cunoască candidații pentru alegerile locale din Oltenia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ