Premierul Ludovic Orban, despre autostrada Sibiu-Pitești:
„Vom împinge sistematic lucrările, astfel încât să se finalizeze cât mai rapid”

Premierul Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, 29 decembrie, în județul Vâlcea, despre stadiile în care se află tronsoanele viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

0

„Suntem în punctul de a se termina proiectarea pe primul tronson, Sibiu –Boița, urmând ca anul viitor, după ce se aprobă proiectul, să se dea ordinul de începere a lucrărilor de execuție efectivă; suntem în curs de licitație pentru tronsoanele 4 și 5 de la Pitești până la Curtea-de-Argeș în diferite faze și avem ca obiectiv să finalizăm licitația astfel încât să se semneze contractul în decursul anului viitor. În ceea privește tronsoanele 2 și 3, unde sunt cele mai dificile lucrări, pentru că sunt lucrări de artă- tunele, viaducte- la unul dintre tronsoane a fost aprobată soluția tehnică. Mai e un tronson unde urmează să fie aprobată soluția tehnică, sau dacă mai sunt necesare niște foraje pentru a putea certifica faptul că soluția propusă e cea mai bună. Sper, de asemenea, ca, la începutul anului viitor, să aprobăm soluția tehnică finală, astfel încât să putem pregăti documentațiile de licitație”, a declarat Orban.
Primul ministru nu a putut avansa însă o dată a finalizării autostrăzii: „Falși proroci au fost mulți, și în funcția de premier, și în cea de ministru al transporturilor, ce pot să spun e că vom împinge sistematic lucrările, astfel încât să se finalizeze cât mai rapid”

Peste 250 de liberali au participat la comemorarea lui I.Gh.Duca

Sâmbătă, Ludovic Orban a participat, ca aproape de fiecare dată în ultimii 29 de ani, la festivitățile de comemorare a marelui om politic liberal, I.Gh. Duca, asasinat în urmă cu 86 de ani în gara Sinaia și înmormântat la biserica Urșani din județul Vâlcea, unde se află înhumată și soția acestuia, Nadia Duca. În jurul orei 8.30, Orban și staff-ul PNL Vâlcea condus de președintele organizației județene, Cristian Buican, au depus coroane de flori la statuia lui I.Gh.Duca din Râmnicu Vâlcea. A urmat pelerinajul la biserica Urșani-Horezu, la care au participat peste 250 de liberali. Apoi, au fost depuse coroane și la statuia I.Gh.Duca din orașul Horezu. Întâlnirea s-a încheiat cu o ședință a a Colegiului director PNL Vâlcea, care s-a desfășurat la Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu din Horezu și la care au participat primari și viceprimari vâlceni, consilieri județeni și locali, președinți de organizații, etc.
La festivitățile dedicate memoriei lui I.Gh.Duca a fost prezent și deputatul Gigel Știrbu, împreună cu o delegație a PNL Olt.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ