Președintele PMP Dolj a susținut luni, 30 decembrie 2019, o conferință de presă în care a făcut mai multe precizări cu privire la conflictul dintre partidul pe care îl reprezintă și prefectul de Dolj, Dan-Narcis Purcărescu. Alături de politicianul doljean s-a aflat Andrei Marinescu, viceprimar cu atribuțiuni de primar al comunei Sălcuța, ales din partea PMP, cel care susține că a fost chemat de prefectul de Dolj și somat să se alăture unui al partid pentru a nu fi revocat din funcție.

Andrei Marinescu: „Prefectul mi-a spus: «Dacă noi te-am ajutat, trebuie să ne ajuți și tu pe noi»”!
Întregul scandal a pornit după ce primarul comunei Sălcuța, Eugen Giurcă, a fost revocat din funcție de către prefect în luna august, în urma unei sentinţe de incompabilitate. Ales consilier local din partea PMP și apoi viceprimar, Andrei Marinescu (foto dreapta) a preluat prerogativele primarului comunei Sălcuța, moment în care au apărut și problemele cu prefectul. Destul de repede, tot în cursul lunii august, Andrei Marinescu a fost chemat de prefect, unde a fost întrebat ce dorește să facă pe viitor, în condițiile în care acum îl înlocuiește pe fostul primar. Printre altele, i s-a sugerat că ar fi foarte potrivit să părăsească PMP și să se alăture unui alt partid, la alegere între PSD și ALDE. „Din august și până azi au făcut numeroase presiuni asupra domnului Marinescu să își schimbe opțiunea politică, adică din viceprimar și acum primar PMP, să treacă la ALDE sau PSD. Mai degrabă la PSD, pentru că domnul prefect are o problemă cu ALDE și nu vrea să recunoască că a fost pus prefect de ALDE”, a declarat Dan Păloiu (foto stânga), președintele PMP Dolj.
La rândul său, viceprimarul Andrei Marinescu a relatat cum a fost chemat de prefect și cum i s-a propus să părăsească PMP. „Am fost sunat de secretara prefectului, care mi-a comunicat că domnul prefect vrea să mă cunoască. Am crezut că este vorba de cazul cu primarul și că sunt chemat pentru a primi unele indicații. În schimb, prefectul m-a întrebat ce am de gând pe viitor și mi-a zis că ei m-au ajutat, referindu-se la faptul că a semnat revocarea primarului, iar acum trebuie să îi ajut și eu pe ei”, a declarat Andrei Marinescu.

O condamnare cu suspendare, motiv de constrângere
Pentru că a refuzat să dea curs discuțiilor, Andrei Marinescu a fost avertizat că va fi, la rândul lui, revocat din funcție. Motivul invocat a fost o condamnare cu suspendare de un an și patru luni, pentru că în 2014 s-ar fi făcut vinovat de nerespectarea regimului armelor și muniției, după ce a tras un foc de armă la o partidă de vânătoare. Interesant este că, în 2014, Andrei Marinescu nu făcea parte din politica locală, iar în 2018 i s-a terminat pedeapsa și perioada de supraveghere. Mai mult decât atât, prevederile actualului cod administrativ, apărut în iulie 2019, nu se pot aplica retroactiv.

Un strop de ilegalitate
Pentru a îl intimida și mai mult pe Andrei Marinescu, prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a emis un act de evocare a acestuia din funcția de consilier local, însă fără număr de înregistrare sau data emiterii. Potrivit declarațiilor lui Dan Păloiu, cei de la PMP au intrat în posesia unei fotografii a acestui document, care poartă semnătura prefectului Purcărescu și a lui Eugen Marinescu, șeful Serviciului Juridic al Prefecturii, după ce a circulat pe mai multe grupuri de whatsapp ale angajaților Prefecturii. „În urmă cu o săptămână, pe grupurile de whatsapp ale angajaților din Prefectură a apărut poza unei înștiințări cu privire la un ordin al prefectului, prin care Andrei Marinescu era revocat din funcțiile de consilier local și viceprimar al comunei Sălcuța. Acest document nu are un număr de înregistrare, nu are o dată și, bineînțeles, nu are nici un număr al ordinului de revocare, dar există semnăturile prefectului Dan-Narcis Purcărescu și sefului Serviciului Juridic din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu. Poza are scopul clar de a îl intimida în continuare pe Andrei Marinescu și de a face presiuni pentru a trece la o altă formațiune politică”, a adăugat Dan Păloiu.

Zilele viitoare, PMP Dolj va depune o plângere penală împotriva prefectului județului Dolj, pe care îl acuză de șantaj, dar și de amestecare în problemele politice ale partidelor, contrar atribuțiunilor care îi revin.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ