Potrivit vicepreședintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, reabilitarea și extinderea UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a fost proiectul cu cel mai mare impact din punct de vedere financiar în acest an, investiția depășind 4, 5 milioane de euro. „Principalele demersuri derulate de Consiliul Județean Dolj în anul 2019 în domeniul sănătății gravitează în jurul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cea mai mare unitate sanitară din Oltenia. Modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție cu o valoare de 4,5 milioane de euro (incluzând depozitul de gaze medicale), începută cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean și preluată pentru finanțare prin Programul Operațional Regional, este una din cele mai importante investiții. Proiectul aflat în derulare vizează modernizarea spațiilor existente, dar și extinderea lor, prin construirea a două noi corpuri de clădire, astfel încât suprafața va crește de la 800 la aproape 3.600 de metri pătrați”, a declarat Cosmin Vasile.
Un alt obiectiv din domeniul sănătății, care a suscitat interes și a atras comentarii, nu neapărat pozitive, din partea doljenilor, îl reprezintă Clinica Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Investiția extrem de ambițioasă a CJ Dolj se apropie de completare, administrația județeană investind în acest an în utilarea imobilului ridicat în curtea SCJU. Recent au fost încheiate demersurile pentru dotarea uneia dintre cele 2 săli de operații ale Clinicii, aparatura fiind achiziționată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, depus împreună cu parteneri din Bulgaria, prin Programul Interreg V-A, cu o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, din care aproximativ 770.000 de euro au revenit activităților implementate de partea română. „Echipamentele au fost predate către SCJU Craiova, printr-o hotărâre a Consiliului Județean Dolj adoptată în urmă cu câteva zile. Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, singura structură de acest fel din sistemul public în regiunea Oltenia, reprezintă o investiție în valoare totală de 7,5 milioane de euro, realizată de Consiliul Județean Dolj cu finanțare din bugetul propriu și din fonduri europene”, a precizat vicepreședintele CJ Dolj.

Proiectul de reabilitarea a incintei SCJU, demarat

Conducerea CJ Dolj a reușit să urnească în acest an și proiectul privind reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul SCJU Craiova, pentru care fost semnat contractul de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 2,8 milioane de euro, din care aproape 1,8 milioane de euro reprezintă contribuția proprie a Consiliului Județean Dolj. În plus, pe final de an, CJ Dolj dă drumul și procesului de reabilitare a incintei spitalului județean. Contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare a incintei SCJU Craiova, cu o valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro, a fost semnat în cursul lunii noiembrie. Investiția prevede reconfigurarea unei zone cu o suprafață totală de peste 4 hectare și include: modernizarea parcărilor existente, dar și crearea unora noi, astfel încât suprafața cu această destinație va urca de la aproximativ 5.000 la peste 14.000 de metri pătrați, fiind asigurate, în total, aproape 700 de locuri pentru autovehicule, reabilitarea aleilor și a drumurilor de acces, reamenajarea spațiilor verzi și montarea de bănci și foișoare, realizarea unui sistem modern de iluminat pentru întreaga incintă a spitalului, realizarea unui sistem pentru supravegherea video.

CJ Dolj a pompat 4 milioane de euro în cinci ani, în reparații la SCJU

Pe lângă marile proiecte finanțate din bugetul propriu sau din fonduri europene, administrația județeană a investit sume consistente în decursul ultimilor ani în reparațiile necesare la clădirea SCJU. „Consiliul Județean Dolj a inițiat, în anul 2015, un amplu proces care prevede reparații la saloanele și cabinetele medicale din cadrul SCJU Craiova, cu o valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro, derulat etapizat, etaj cu etaj. În anul 2019, au fost recepționate lucrările la etajul 10 și scările secundare, au continuat lucrările la etajul 4 și au fost încheiate contractele pentru parter, etajul 3 și casa scării principale. În anii anteriori, au fost finalizate lucrările la etajele 1, 2, 5, 6, 7, 8 și 9”, a mai spus Cosmin Vasile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ