Florea Neacşu, primarul comunei Gighera, se poate considera mulţumit de anul 2019. Chiar dacă începutul acestui an nu părea unul promiţător, acum, la final, bilanţul Primăriei Gighera este unul excepţional. Prin intermediul PNDL-ului, s-a semnat contractarea a patru proiecte deosebit de importante pentru comunitate. Primul este legat de introducerea canalizării pe 24 de kilometri ai comunei. Al doilea proiect semnat finalizează alimentarea comunei cu apă potabilă prin construcţia ultimilor 7 kilometri de reţea. Al treilea, cel puţin la fel de important, este proiectul pentru reabilitarea celor două grădiniţe din satele Zăval şi Nedeia, semn că pentru Neacşu educaţia reprezintă o prioritate. Cel de-al patrulea proiect finanţat din bani guvernamentali este asfaltarea a 6 kilometri de străzi de pe raza comunei.
În plus faţă de finanţările guvernamentale, administraţia din Gighera s-a orientat şi către atragerea fondurilor europene. Astfel, anul acesta a fost adjudecat un proiect pentru modernizarea a 7 kilometri de drum de acces spre exploataţiile agricole. Tot pe fonduri europene vor fi modernizate şi locurile de joacă din grădiniţele Gigherei, iar localitatea va fi iluminată şi monitorizată video la cele mai înalte standarde.
Din fonduri proprii, în acest an s-a finalizat împrejmuirea cimitirelor din localitate şi, pentru prima dată în istoria comunei, parohiilor le-au fost cumpărate centrale termice pentru a încălzi bisericile din localitate. Tot cu bani de la bugetul local, la începutul anului viitor, se va ridica un monument în cinstea eroilor localnici căzuţi pe front în cele două conflagraţii mondiale ale secolului trecut.
„Sincer, a fost un an foarte bun pentru noi. Totuşi, nimeni să nu creadă că aceste lucruri bune, care s-au întâmplat în comuna noastră în ultimul an, au venit de la sine. În spatele acestor proiecte stă o muncă asiduă a întregii echipe din Primăria comunei Gighera, oameni dedicaţi binelui public. Numai eu ştiu câte drumuri am bătut la Craiova şi Bucureşti, la câte uşi am bătut, câţi oameni importanţi am rugat să ne ajute. Sunt fericit că aceste eforturi s-au materializat într-o multitudine de proiecte care au demarat în acest an sau chiar au fost finalizate. În ultimii trei ani, prioritatea mea a fost rezolvarea problemelor din domeniul educaţiei care existau încă în comuna noastră, modernizarea căilor de acces, străzi din intravilan şi drumuri de exploatare agricolă, asigurarea unor condiţii minime de trai, precum apa şi canalizarea. Sunt mândru că, în curând, comuna noastră va fi alimentată cu apă potabilă în totalitate, ceea ce este un lucru extraordinar. Sper ca anul care vine să fie cel puţin la fel de rodnic ca acesta pentru că aceşti oameni minunaţi care locuiesc în această aşezare binecuvântată merită cu prisosinţă tot ce este mai bun!“, ne-a declarat Florea Neacşu (foto), primarul comunei Gighera.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ