Senatorul Bulacu: „Guvernul a reparat o măsură aberantă care încuraja abandonul școlar”

Senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu, salută gestul Guvernului de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege ce vizează transportul elevilor. Parlamentarul liberal a subliniat că, astfel, se rezolă problemele pe care le întâmpină și cei 3.000 de elevi din județul Vâlcea.

0

„În luna septembrie a acestui an am atras atenția asupra OUG 51/2019, care elimina din sfera serviciilor publice transportul in comun interjudețean. Prin prevederile din cuprins dispăreau obligațiile privind tarife preferențiale pentru elevi sau preț redus la abonamente. O astfel de măsură incuraja rata de abandon școlar. La nivel de județ Vâlcea avem undeva la peste 3000 de elevi navetiști, iar la nivel național e vorba de cifra sutelor de mii.
Salut gestul Guvernului de asumare a răspunderii pe acest subiect, fiind necesar să reparăm încă o greșeală a fostei guvernări.”, a declarat Bulacu.
Joi, 12 decembrie, Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea,în plenul reunit al Parlamentului, asupra proiectului de lege privind reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane. „Motivul pentru care am decis să ne angajăm răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanţa Guvernului numărul 51, care teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt, a creat situaţii negative în domeniul transportului intrajudeţean, transformând din serviciu public de transport în serviciu comercial şi prelungind valabilitatea licenţelor şi implicit obligaţia de organizare a procedurilor competitive pentru acordarea licenţelor pe traseele din cadrul transportului intrajudeţean până în 2023. (…) La ora actuală, să ştiţi că există copii care nu se duc la şcoală din cauza faptului că nu li se mai decontează naveta şcolară. De asemenea, sunt afectate şi alte categorii vulnerabile de populaţie datorită aplicării Ordonanţei de Urgenţă 51“, a explicat premierul Ludovic Orban, în plenul Parlamentului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ