Dolj: Două proiecte importante pentru comunitate, inaugurate în comuna Bratovoieşti

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile au participat, miercuri, la inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoești, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.

0

În cadrul aceluiași eveniment, a fost marcată și începerea activității Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Bratovoești, cea de-a 52-a structură pentru eliberarea actelor de identitate din Dolj, care funcționează, de asemenea, în noul imobil. „Am venit special la Bratovoești pentru a saluta finalizarea investiției pe care primăria a realizat-o aici, cu atât mai mult cu cât această clădire a aparținut Consiliului Județean Dolj. În urmă cu câțiva ani, CJ a luat decizia ca toate dispensarele pe care le avea în proprietate să fie oferite administrațiilor din localitățile în care se aflau, pentru că, așa cum s-a dovedit de-a lungul timpului, comunitățile locale se ocupă mai bine de întreținerea lor.
Consider că am procedat în mod corect, iar un bun exemplu este chiar acest dispensar din Bratovoești, care în prezent arată foarte bine. S-a investit aici o sumă de 2,1 milioane de lei și merită evidențiat faptul că fondurile au fost asigurate prin PNDL II, un program guvernamental absolut special, pe care îl doresc continuat, întrucât a reprezentat unul dintre cele mai importante instrumente financiare pe care le-a avut la dispoziție județul nostru. Trebuie menționat că, prin cele două etape ale PNDL, în Dolj au primit finanțare peste 230 de proiecte, depuse de 101 primării și de CJ. Dacă m-aș referi doar la PNDL II, aș aminti faptul că județul nostru a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat în sumă totală de peste 800 de milioane de lei.
Mă bucur, de asemenea, pentru deschiderea unei noi structuri de evidență a persoanelor și iată că, de acum înainte, locuitorii din Bratovoești își pot obține actele de identitate chiar aici, în comună. Totodată, de serviciile oferite prin intermediul policlinicii și al cabinetelor medicale din acest dispensar beneficiază și persoanele din localitățile învecinate – Teasc, Rojiște sau Mîrșani“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Doljul, județul cu cele mai multe servicii locale de evidență a persoanelor

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a subliniat implicarea autorităților locale din Bratovoești în accesarea fondurilor nerambursabile pentru inițiative care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea comunei.
„Sunt încântat să fiu alături de dumneavoastră și vă felicit pentru faptul că ați dus la bun sfârșit această investiție. Domnul primar Ion Oancea se numără printre cei care au obținut finanțare pentru cele mai multe proiecte, atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cât și din fonduri europene. Știu că, în afara dispensarului, Primăria Bratovoești mai derulează, tot prin PNDL II, un demers privind realizarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare într-unul dintre satele comunei. Iar astăzi, doar în zona centrală a localității, am putut vedea alte câteva obiective care vor fi cât de curând inaugurate. Aveți aici un primar tânăr, dar care a înregistrat deja performanțe remarcabile și a stabilit astfel un exemplu de urmat.
În același timp, ne face plăcere să spunem că Doljul este județul cu cele mai multe servicii locale de evidență a persoanelor, cel din Bratovoești, care și-a început activitatea astăzi, fiind al 52-lea din această rețea“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

Bratovoești, o comună exemplu

La rândul său, primarul comunei Bratovoești, Ion Oancea, a precizat: „Este o investiție importantă, realizată din fonduri provenite în cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin intermediul PNDL, dar și printr-o contribuție proprie a comunei Bratovoești. Clădirea dispensarului a fost complet reabilitată, fiind adusă la standarde moderne, iar cei care lucrează aici au asigurate toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea în mod corespunzător.
Trebuie spus că la noi în comună sunt multe investiții aflate în derulare. Aș aminti aici demersurile pe care le-am inițiat pentru construirea primului centru SMURD din județul Dolj și al doilea din Oltenia. Lângă această unitate se află Căminul Cultural, pe care îl modernizăm cu ajutorul fondurilor europene, lucrările fiind derulate în proporție de 80 la sută. De asemenea, în vecinătatea dispensarului se găsește un teren pentru minifotbal, de altfel primul teren public acoperit realizat pe schelet metalic, pentru care am implementat un proiect cu finanțare nerambursabilă.
Prin intermediul PNDL, am obținut finanțare pentru amenajarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în satul Georocu Mare, demers care se apropie de finalizare, stadiul său fiind de aproximativ 80 la sută. Cea mai mare investiție, începută în vara acestui an, înseamnă realizarea, cu fonduri europene, a alimentării cu apă și a sistemului de canalizare în alte două sate ale comunei noastre: Bădoși și Prunet“.

Proiectul „Modernizare dispensar uman în comuna Bratovoești“ are o valoare totală de 2.170.000 de lei, din care 1.600.000 de lei reprezintă finanțarea de la bugetul de stat, prin PNDL II, diferența fiind asigurată de la bugetul local. Clădirea, cu o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, include spații pentru o policlinică, o farmacie, un laborator de analize medicale, cabinete pentru medicină de familie și stomatologie, bibliotecă, arhivă, precum și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ