Craiova: Târguri și ateliere de Sărbători, pentru copii și adulți

De mâine, 29 decembrie, sunteți invitați să vizitați ALAI HUB, care își deschide porțile pentru Sărbători! Craiovenii vor putea descoperi aici cele mai frumoase articole lucrate manual, decorațiuni și accesorii pentru casă și brad, cadouri minunate pentru cei dragi și nu numai, dar vor găsi și un loc minunat amenajat în care copiii să petreacă ore întregi într-un mod creativ.

0

Astfel, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, între orele 10.00 – 20.00, se va desfășura aici prima parte Holiday Fair – un targ de accesorii, decorațiuni, bijuterii și jucării lucrate manual, obiecte ce vor putea fi personalizate pe loc pentru a fi oferite în dar celor dragi. Iar în vreme ce părinții se vor delecta cu cumpărăturile, copiii vor putea participa la ateliere de creație: de la modelare obiecte decorative din ceramică, la pictură, desen, dar și ateliere de teatru și improvizație. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de colinde care vor însufleți casa, alături de vinul fiert sau ciocolata caldă care vor putea fi achiziționate din grădina ALAI HUB.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 – 21.00, iar atelierele creative pentru copii vor avea următorul program:
– zilnic, între orele 10.00 – 18.00, atelier de modelaj, pictură, desen; tot zilnic, între orele 14.00 – 15.00, atelier de lectură ”Povești de Crăciun”
– sâmbătă, de la ora 11.30, spectacol interactiv cu tematică specifică sezonului de iarnă
– duminică, de la ora 14.30, atelier de teatru și impovizație; iar de la 16.00 – 18.00, atelier ”Scrisori către Moș Crăciun”.
Atelierele pentru copii sunt gratuite și organizate în parteneriat cu Smart School Concept și Asociația Culturală HIGH LA TEATRU.
Accesul la târg este, de asemenea, gratuit.

Partea a doua Holiday Fair va avea loc pe 6 decembrie, când sunteți invitați să priviți și să asculați poveștile tinerilor talentați din Craiova – elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”, Craiova și ai Liceului Tehnologic Special „Beethoven” Craiova – povești exprimate artistic, prin pictură, grafică, sculptură, muzică și alte tehnici creative. Obiectele realizate de ei vor fi expuse pentru vânzare, craiovenii putând să le achiziționeze ca daruri unice și inspirate pentru persoanele dragi, susținând și încurajând astfel tinerii talentați din orașul nostru.
La eveniment va participa și Asociația ”Bucurie pentru Viață”, care va oferi, în schimbul donațiilor, decorațiuni minunate realizate chiar in această perioadă de micuții internați la Secția de Oncopedrie a Spitalului de Urgență Craiova. Sumele colectate din aceste donații vor fi direcționate către proiectul deja cunoscut și susținut de mii de craioveni – Tabăra Bucuriei, prima tabără pentru copiii cu afecțiuni oncologice din Oltenia.

Pe 7 decembrie, ALAI HUB îi invită pe craiovenii mai mici sau mai mari să participe la 4 ateliere creative, în cadrul cărora își vor confecționa/crea singuri propriile obiecte de artă, decorațiuni, bijuterii sau jucării. Atelierele vor începe la ora 14,00 și se vor desfășura sub îndrumarea unor artiști cunoscuți din Craiova:
– Ioana Fluerașu, sculptor si pictor, profesor de pictură la Palatul Copiilor din Craiova, va susține atelierul de Instalație sticlă
– Dan Nica, sculptor, va susține atelierul de Modelaj ceramică
– Miruna Căminescu, artist plastic și bijutier, va susține atelierul de Bijuterii
– Vasi Calotă, antreprenor și manufacturier, va susține atelierul de Păpuși.

Ultima parte Holiday Fair va avea loc în perioada 13 – 15 decembrie. ALAI HUB va găzdui în aceste 3 zile un al doilea Târg de Sărbători, însuflețit de aceeași atmosferă îmbietoare de sezon, colinde și daruri inspirate, lucrate manual. Atelierele de copii se vor desfășura după același interval orar și vor fi, și de această dată, gratuite. Pentru eventualele modificări de program, vom reveni cu precizări.

Evenimentele Holiday Fair de la ALAI HUB sunt organizate în parteneriat cu Asociația CAROUSEL PROJECT din Craiova.

ALAI HUB este cel mai tânăr loc creativ din Craiova, deschis în luna septembrie, cu scopul de a susține orice demers inspirat și creativ și de a încuraja talentele aflate la început de drum. Locul a fost excepțional amenajat într-o frumoasă casă de pe strada Arieș, la numărul 17, vizavi de Casa Studenților.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ