sursa foto: Adevarul

Accidentul din seara de 23 noiembrie, soldat cu moartea unui localnic în vârstă de 71 de ani care a fost acroşat pe zebră, a scos în stradă zeci de oameni care au protestat pe fatidica trecere de pietoni, traversând-o continuu. Protestul a fost reluat şi pe 24 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale.
Comuna Câineni este străbătută de DN 7 / E 81, una dintre cele mai tranzitate artere naţionale, care străbate Valea Oltului şi face legătura între Ardeal şi Oltenia. Accidentul de sâmbătă a fost cel de-al al treilea accident mortal petrecut în mai puţin de o lună pe această trecere de pietoni, singura amplasată în zonă pe DN 7 / E 81.

Măsuri într-un proces-verbal

În urma întâlnirii protestatarilor cu poliţia şi autorităţile locale s-au stabilit câteva soluţii de moment, expuse într-un proces-verbal: amplasarea unui panou de atenţionare, instalarea unor insuliţe de potenţare a tranzitului la intrare şi ieşire din Robeşti, amplasarea de vibrorezonatoare de viteză, dublarea insuliţelor şi a vibrorezonatoarelor cu balize intermitente luminate permanent, iluminarea trecerii de pietoni de la o sursă suplimentară, un echipaj suplimentar de Poliţie Rutieră care să patruleze zona.

Localnicii anunţă că vor relua protestele

DN 7 / E 81 este unul dintre cele mai periculoase drumuri din România. Anual, zeci de oameni îşi pierd viaţa pe această arteră rutieră plină de capcane. În 2012, la Robeşti a avut loc un protest similar după ce un tânăr a rămas infirm pe viaţă tot din cauza unui accident petrecut pe acest drum.
De această dată, protestatarii au anunţat că nu vor mai lăsa să se întâmple astfel de nenorociri şi, în cazul în care nu se iau măsurile stabilite, îşi vor înteţi acţiunile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ