Vâlcea: Parc de agrement cu sculpturi secvenţiale la Căciulata

Primăria Călimăneşti va amenaja un parc de agrement ce va fi situat între Călimăneşti şi Căciulata, într-o zonă de tranzit cu acces direct la DN7 care face legătura între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de 4.153.788, 94 lei cu TVA.

0

Proiectul prevede amenajarea de zone de relaxare cu foişoare şi o poieniţă. Parcul se va numi „Poiana lui Căliman”, denumire prin care autorităţile vor să evidenţieze legătura staţiunii cu conducătorul obştei săteşti din sec.V, Căliman.
„În prezent amplasamentul se caracterizează printr-un teren neexploatat, nepus în valoare, fără vegetaţie, dar care are acces direct şi facil la o şosea cu un flux ridicat pietonal şi auto, având un potenţial ridicat în a deveni un pol de atracţie al zonei”, a declarat primarul staţiunii, Florinel Constantinescu.

Sculpturi de grădină

Sculpturile care vor fi amplasate în Poiana lui Căliman vor reprezenta şapte momente/secvenţe diferite ale deplasării unui cal printr-o poiană, fiind surprinse fazele începerii deplasării, traversarea unei cascade şi a unui iaz cu apă şi continuarea traseului în perimetrul propus spre amenajare.

Amenajări peisagere – spaţii verzi

Potrivit proiectului, „Se amplasează vegetaţie de specii mai deosebite şi realizarea unor «tablouri» de vegetaţie care să poată fi interesante pe parcursul întregului an. Soluţiile propuse au căutat să pună în evidenţă relieful, tema proiectului, clima existentă şi caracterul parcului. Se vor utiliza specii, rezistente, crescute la container de cel puţin 2 ani, cu talie înaltă pentru un efect imediat, cu mare valoare decorativă. De asemenea, s-a luat în calcul realizarea unei grădini care să poată fi întreţinută chiar de către persoane nespecializate în domeniu” , se arată în proiectul citat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ