Tabăra de creaţie de la Galičnik

0

În cadrul activităţilor de promovare a valorilor şi tradiţiilor etnicilor macedoneni din România, Asociaţia Macedonenilor din România acordă o atenţie deosebită educării şi formării tinerilor din rândul comunităţii, cultivării creativităţii acestora, dezvoltării abilităţilor de comunicare în limba macedoneană, întăririi legăturilor culturale şi istorice cu ţara de origine a înaintaşilor, Republica Macedonia de Nord.
În cadrul activităţilor cultural-educaţionale ale Asociaţiei Macedonenilor din România se înscrie şi Tabăra de creaţie de la Galičnik, în cadrul căreia tinerii au avut posibilitatea de a vizita obiective istorice, zone cu o mare încărcătură culturală, de a-şi dezvolta talentul artistic şi de a-şi îmbogăţi cunoştinţele lingvistice, sub îndrumarea prof. Mirela Dumitrescu şi prof. Elena Pîrvulescu.
Cel mai important lucru rămâne bagajul de cunoştinţe şi informaţii pe care tinerii îl poartă după o asemenea activitate, acesta fiind barometrul de măsură al succesului Taberei de creaţie de la Galičnik.

Iată cu ce gânduri s-au întors acasă tinerii noştri:

„În acest an, am participat la tabăra de creaţie organizată de Asociaţia Macedonenilor din România. A fost pentru noi o recompensă a activităţilor pe care noi, copiii macedoneni, le desfăşurăm în cadrul asociaţiei, atât la cursurile de limba maternă, cât şi la atelierele de pictură şi de creaţie, festivaluri etc. În această tabără am pictat două tablouri, am învăţat să fac brăţări şi am ornat borcane. Am vizitat oraşul Krusevo şi staţiunea Mavrovo. Am vizitat mânăstirile Sfântul Nicolae, Sfânta Paraschieva, Sfinţii Petru şi Pavel. Am fost într-o expediţie în munţi, călare pe cai. A fost o experienţă minunată şi abia aştept o nouă tabără în Macedonia!” – Maria Alexandra Popescu.
„Felicitări organizatorilor (AMR)! O alegere ideală pentru o experienţă pe măsură. Un loc unde imaginaţia poate alerga liberă în vânătoarea sa după idei. Liniştea locului, prospeţimea aerului, verdele naturii, ca un scut împotriva tuturor neplăcerilor, amplasamentul taberei, acea terasă magică, de unde se vedea aproape toată aşezarea, activităţile zilnice au asigurat succesul acestei călătorii în căutarea creaţiei. Deşi relativ scurt, timpul petrecut acolo a lăsat în suflete amintiri pentru totdeauna. Mulţumiri organizatorilor şi gazdelor pentru această aventură!” – Ligia Petra Prejbeanu.
„Tabăra din Macedonia mi-a plăcut extrem de mult, nu numai pentru că m-am distrat şi mi-am făcut prieteni noi, dar şi pentru că am putut să-mi dezvolt aptitudinile, fiind instruit de Doamna Mirela. Am mai învăţat şi să fac brăţări cu mărgele handmade. Nici nu am suferit că n-am avut internet! Nu o s-o uit niciodată pe prietena mea Vega, iapa care m-a însoţit în drumeţia pe munte! Mulţumesc AMR pentru experienţele trăite şi cele învăţate!” – Porojan Victor-Andrei.
„Tabăra aceasta a fost cea mai frumoasă experienţă pe care am avut-o, din toate punctele de vedere: am socializat cu copiii, am participat la activităţile de pictură, am creat bijuterii handmade, am făcut drumeţii, am văzut locuri noi, impresionante. Totul a fost la superlativ. Vă mulţumesc pentru tot, vă mulţumesc că am făcut parte dintre participanţii taberei din Macedonia!” – Şuţu Bianca Maria.
„Tabăra de creaţie din Macedonia a fost una dintre cele mai frumoase experienţe pe care am avut-o: m-a inspirat şi am pictat un număr de patru tablouri, am fost inspirat de peisaj, dar şi de întreg colectivul prezent, am creat bijuterii handmade, am vizitat locuri noi, cu o mare importanţă culturală şi istorică pentru neamul macedonean, am participat la o drumeţie în grup, pe cai. Totul a fost minunat. Vă mulţumesc pentru tot!” – Văduva Ianis Cătălin Andrei.
„Pentru mine, aceasta a fost singura tabără în care telefonul şi internetul nu au avut nicio importanţă. Timpul ne-a fost ocupat de activităţi mult mai plăcute, ca: pictura, creare de bijuterii handmade, vizite în locuri noi foarte frumoase. Zona în care am fost cazaţi a fost de poveste, am avut ocazia de a participa la o inegalabilă şi unică drumeţie de călărie. Totul a fost impresionant! Vă mulţumesc frumos pentru tot ceea ce am avut parte în tabăra din acest an!” – Şuţu Mihaela Patricia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ