Craiova de poveste
Ateliere pentru copii, decoruri de poveste, artişti şi bunătăţi la „Târgul de Crăciun 2019“

De vineri, 22 noiembrie, şi până pe 5 ianuarie 2020, Primăria Craiova şi Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la „Târgul de Crăciun Craiova 2019“: în „Atelierele lui Moşu’“, pe Patinoarul din Piaţa „Mihai Viteazu“ sau în „Orăşelul Copiilor“ de pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ (Piaţa „William Shakespeare“), cu spectacole de colinde, înconjuraţi de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri şi băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuţele din târg.

0

Momentul va fi marcat vineri, 22 noiembrie, de la ora 17:30, în Piaţa „Mihai Viteazu“, cu un spectacol artistic susţinut de invitaţi speciali, urmând ca, la ora 18:00, să fie aprinse cele aproape un milion de luminiţe. Startul petrecerii de iarnă va fi dat de cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni, alături de: artiştii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiştii Cutiuţei Muzicale, care vin cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar şi alături de îndrăgita solistă NICO.
Amplasate în acest an după un concept special, luminiţele vor acapara toate privirile. Pigmenţi aurii şi lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreţie şi strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul A.I. Cuza este împodobit cu globuri şi sfere de diverse dimensiuni, forme şi texturi, faţada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii şi ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piaţa „Mihai Viteazu“, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care va trona pe patinoar reprezintă un apogeu de preţiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii şi medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogăţită anul acesta de 3 coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite.

Ediţia din acest an a „Târgului de Crăciun“ de la Craiova aduce în prim-plan produse inedite de sezon, dar şi momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât şi adulţilor. Cu tolba plină de produse de tot felul au venit comercianţi şi artizani din aproape toate regiunile ţării: de la Săpânţa, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita şi Covasna, de la Târgovişte, din Craiova, dar şi de la Timişoara, Bucureşti, Olt sau Brăila. Craiovenii vor avea de ales, pentru prima oară la „Târgul de Crăciun“, şi dintre bunătăţile oferite în truck-urile din Orăşelul Copiilor, de pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.

Program „Gala Sărbătorilor de Iarnă 2019”

Vineri, 22 noiembrie – 17.30
Teatrul Colibri – „Poveste de Iarnă”/spectacol
Aprinderea luminiţelor oraşului
Cutiuţa Muzicală – „Secretul Pălăriei Fermecate”/spectacol
Nico/concert

Sâmbătă, 23 noiembrie – 18:00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol muzical
Generaţia Folk/concert

Vineri, 29 noiembrie – 18.00
Dance Beat/spectacol dans
Army Dancers / spectacol dans

Sâmbătă, 30 noiembrie – 18.00
Rafaela/recital
Generaţia Folk/concert
Filarmonica Oltenia /Corala Academică

Vineri, 6 decembrie – 18.00
Ansamblul Doina Mischiului/tradiţii
Rozele Calafatului/tradiţii
Opera Română Craiova/colinde

Sâmbătă, 7 decembrie. – 18.00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol interactiv
Steaua Sudului – Moş Crăciun există !?!/spectacol
Ansamblul Irini – Comunitatea Elenă/tradiţii
Perfectly Simple/concert

Vineri, 13 decembrie – 18.00
Tradem – Vreau să cânt /recitaluri
Tradem – Dor de Sărbători/recitaluri

Sâmbătă, 14 decembie – 18.00
Parada lui Moş Crăciun
Steaua Sudului – Colinde de Crăciun/spectacol muzical
Overbeat/concert

Vineri, 20 decembrie – 18.00
Palatul Copiilor Craiova/spectacol

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ