Vâlcea: Liderii liberali îndeamnă electoratul să îl voteze pe Iohannis
„PSD a pus economia județului pe butuci”

0

Liderii PNL Vâlcea fac apel la cetățeni să participe la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale care va avea loc pe 24 noiembrie a.c. În cadrul unei conferințe de presă, ei au mulțumit votanților lui Klaus Iohannis, care au făcut din Vâlcea singurul județ din Oltenia în care nu a câștigat candidatul PSD, au salutat decizia USR și PMP de a-l susține pe actualul președinte al României, și au invitat electoratul Vioricăi Dăncilă să se reorienteze spre candidatul liberal, într-un județ în care ”PSD a pus economia pe butuci”.

Buican: ”Salariul mediu în privat în Vâlcea este pe ultimele locuri în România”

Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican(foto centru), a subliniat că PSD a rămas, practic, în două milioane de voturi, în pofida a ceea ce a numit ”lucrurile neortodoxe” pe care le-ar fi făcut în această campanie electorală: ”Mulțumim tuturor românilor, și în special tuturor vâlcenilor care au venit la vot în primul tur și au votat candidatul nostru, Klaus Werner Iohannis. Am constatat la acest tur de scrutin că președintele actual, domnul Iohannis, este preferatul românilor, o mare parte dintre ei venind la vot și susținându-l. Am mai observat la aceste alegeri un lucru: că pentru prima dată în ultimii 30 de ani PSD este în dizgrația românilor. Cu toate pomenile electorale, cu toate lucrurile neortodoxe pe care le-a făcut în această campanie electorală, PSD nu mai poate trece de un prag stabilit la alegerile europarlamentare. Două milioane de voturi, atât au mai rămas în dreptul PSD. Și aceste voturi, în opinia mea, sunt voturi obținute în mod artificial, prin minciuni, intoxicări, prin ținerea în captivitate a unor oameni prin niște legi care au creat mari discriminări în societatea românească: pensii speciale, lucruri care avantajează anumite categorii sociale în dauna marii mase a populației României. Sunt două milioane de voturi, de la cetățeni pe care noi trebuie să îi convingem în următoarea perioadă că au greșit votând candidatul PSD, și că viitorul Românei nu poate fi altfel decât acela pe care Klaus Iohnnis și PNL îl propun românilor. În județul Vâlcea, la acest tur de scrutin, s-a confirmat faptul că vâlcenii nu mai doresc PSD. Dacă la alegerile europarlamentare au dat un vot sensibil egal PNL și PSD, iată că de data acesta cetățenii județului Vâlcea au luat o opțiune foarte clară în favoarea președintelui Iohannis și a PNL și au sancționat dur politica PSD în județul Vâlcea. Nu aveau cum altfel, pentru că PSD a pus județul Vâlcea pe butuci în ultima perioadă a guvernării. Astăzi, Vâlcea nu mai are industrie, economia s-a prăbușit, și salariul mediu în privat în Vâlcea este pe ultimele locuri în România, în comparație cu Sibiul suntem la o distanță uriașă pe care nu știu cum o să putem să o remontăm. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a obține rezultatul de 36.63%, în dreptul candidatului nostru, Klaus Iohannis și să mulțumesc oamenilor care au fost alături de candidatul nostru în ultima zi de campanie, atunci când ne-a făcut onoarea să ne viziteze. Peste 2000 de oameni au venit să îl vadă pe Klaus Iohannis la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde s-a adresat vâlcenilor, românilor, și cred că și asta a contribuit la succesul nostru în Vâlcea.”, potrivit lui Cristian Buican.

Apel către toți aleșii locali ai PNL

Președintele PNL Vâlcea a mulțumit USR și PMP pentru anunțul de a-l susține în turul doi pe Klaus Iohannis și a subliniat că este nevoie de un efort uriaș pentru redresarea economiei: ” Vreau să le mulțumesc liderilor USR , PMP, care au făcut apel la simpatizanții și membrii lor pentru a merge în campania electorală pentru a-l susține pe candidatul nostru, Klaus Iohannis. Cred că este o opțiune corectă, a viitorului României. Turul doi, cel puțin în Vâlcea va fi destul de dificil, pentru noi pentru că, așa cum am văzut, PSD lansează zvonuri mincinoase despre candidatul și Guvernul nostru, și mulți oameni care nu au informația corectă pot cădea pradă acestor dezinformări. De aceea, fac un apel la toți aleșii locali ai PNL primari, viceprimari, consilieri locali, la toți activiștii PNL, pentru a se implica în această campanie și pentru a prezenta corect programul candidatului nostru și acțiunile guvernului liberal care este într-o foarte bună colaborare cu președintele României. Suntem deciși să reparăm ceea ce au stricat PSD-știi, în ultimii ani de guvernare. Luni, 18.11, la ora 10,00, la ministerul Economiei, am cerut o întâlnire între reprezentanții Guvernului și reprezentanți ai USG, patronat și sindicat, pentru a identifica problemele și soluțiile de ieșire din criza de pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea.”, a mai declarat Buican.

Claudia Banu: ” Ne dorim o Românie în care legile să nu fie schimbate peste noapte de personaje imorale și dubioase”

În Râmnicu Vâlcea, Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă cu peste zece procente (34,82% – 24,43%). Claudia Banu(foto dreapta), președinta PNL Râmnicu Vâlcea, i-a invitat să vină alături de Iohannis pe toți votanții dezamăgiți că preferații lor nu au intrat în turul doi, și le-a adresat un mesaj și celor care au votat candidatul PSD: ” Doresc să le mulțumesc vâlcenilor care a ieșit la vot și care au acordat încrederea domnului Klaus Iohannis. În al doilea rând, aș vrea să salut cu respect pe toți cetățenii județului și pe toți cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea, care au înțeles importanța alegerilor și au înțeles să își exprime un drept cu greu câștigat în ultimii 30 de ani, un drept la care bunicii sau părinții noștri nici nu îndrăzneau să spere în perioada comunistă. Votul de la Râmnicu Vâlcea ne-a onorat, încrederea vâlcenilor ne responsabilizează și mai mult pentru viitor. Rezultatul votului reflectă valoarea candidatului, munca colegilor noștri dar reflectă în mod semnificativ dorința de schimbare, o altă opțiune a vâlcenilor. Îi așteptăm din nou la vot și pe cei care au fost dezamăgiți că nu a intrat în turul doi candidatul lor. Nu trebuie să renunțăm la lupta împotriva PSD. Nu ne permitem acum să ratăm această șansă. Decidem pentru noi, pentru copiii noștri și trebuie să respectăm acest moment și să venim în număr cât mai mare la urne. Ne dorim o Românie normală, o țară în care cetățenii să fie respectați în egală măsură, în care legile să fie aplicate, nu schimbate peste noapte de personaje imorale și dubioase, care sfidează cetățenii cinstiți, o țară în care cei plecați afară să abiă încredere să se întoarcă(…) Pe cei care au votat candidatul PSD îi rog să analizeze propunerea domnului Klaus Iohannis, și poate că o vor considera cea mai înțeleaptă decizie. ”.

„Poate ea să vă reprezinte?”

Și Cristian Buican s-a adresat electoratului Vioricăi Dăncilă: ” Oameni buni, uitați-vă la Viorica! Poate ea să vă reprezinte la nivel internațional? Poate ea să stea de vorbă cu marii lideri ai Europei, atâta timp cât nu a putut nici măcar să intre la secretarul secretarului domnului Trump?”

Comandat de Partidul National Liberal, executat de Mișcoci Marielena I.I. cod mandatar 31190005

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ