Vâlcea: Primul demers pentru redeschiderea Uzinei de Sodă

Deputatul PNL de Vâlcea, Cristian Buican (foto), a anunțat că se încearcă deblocarea situației de la Uzinele Sodice Govora, singura fabrică de sodă calcinată din România, închisă în urmă cu două luni, din cauza preţului industrial propus de către unicul furnizor, CET Govora.

0

„Guvernul liberal încearcă să repare ce au distrus PSD-iștii in Valcea. În urma demersurilor făcute, luni (n.r.18.11) de la ora 10.00, la sediul Ministerului va avea loc o întâlnire între ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu, sindicatul și patronatul de la Ciech Soda (Uzinele Sodice Govora). Această întâlnire, la nici două săptămâni de la instalarea Guvernului Orban, reprezintă un semnal puternic și un prim semn de normalitate a Guvernului României privind problemele grave de pe platforma chimică din județul Vâlcea.
Consider că seria întâlnirilor de acest gen trebuie sa continuie și îmi exprim speranța ca în urma acestor întâlniri să se găsim soluții pe termen scurt pentru păstrarea locurilor de muncă, dar mai ales pentru a creiona și a propune soluții viabile pe termen mediu și lung. Subliniez faptul că reprezentanții PNL de la nivel județean și central susțin orice demers onest și real de rezolvare a celei mai grave probleme economice cu care s-a confruntat județul Vâlcea în ultimii 10 ani. Păstrarea locurilor de muncă trebuie să reprezinte principala preocupare a tuturor celor care iubesc județul Vâlcea”, potrivit parlamentarului liberal.

În acest an, la jumătatea lunii septembrie, grupul polonez CIECH a închis Uzinele Sodice Govora din cauza preţului industrial propus de către unicul furnizor, CET Govora. Ca urmare, cei 550 de angajaţi au plecat acasă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ