Premiile anuale ale Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani”

Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” a acordat, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii, premiile anuale ale fundaţiei, sâmbătă, 9 noiembrie, la biserica Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - Vioreşti din Slătioara, judeţul Vâlcea.

0

Festivitatea anuală a reunit numeroase personalităţi de cultură şi ştiinţă din ţară şi străinătate, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului – preşedintele de onoare al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” , alături de preşedintele fondator, scriitorul Dinu Săraru.
Evenimentul a debutat cu slujba de Te Deum, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoţi şi arhidiaconi.
În acest an, Marele Pemiu al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” a fost acordat domnilor Nicolae Dabija şi Florin Georgescu. Alte premii au fost oferite personalităţilor care s-au remarcat în domeniul cultural, literar, artistic, jurnalistic, administrativ sau din mediul de afaceri, care au contribuit la pregătirea şi formarea în România a unui nou univers spiritual ţărănesc.
Tot în cadrul acestui eveniment festiv, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a acordat domnului Dinu Săraru distincţia Crucea Sfântul Antim Ivireanul, iar domnului academician Nicolae Dabija, distincţia Crucea Râmnicului.
Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani” a fost înfiinţată cu scopul de a atrage atenţia societăţii asupra „dramei des-ţărării şi a pierderii identităţii naţionale şi de spirit într-o lume supusă agresiv totalitarismului globalizării”, precum se arată pe pagina oficială a fundaţiei. În acest sens, Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani” şi-a format o doctrină pentru „apărarea şi cultivarea valorilor fundamentale ale universului spiritual definitoriu şi cu atât mai mult astăzi când drapelele marilor naţiuni nu ostenesc să fluture orgolios, adesea ridicate de mâinile celor încurajaţi în trista aventură a pierderii propriei identităţi”, precum a afirmat domnul Dinu Săraru, preşedintele fondator al fundaţiei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ