Cartea Maria Tănase. Artista, omul, legenda, de Stejărel Olaru, lansare în cadrul Festivalului „Maria Tănase“ – ediţia 25

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită la lansarea volumului Maria Tănase. Artista, omul, legenda, de Stejărel Olaru, miercuri, 13 noiembrie 2019, ora 17:00, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.

0

Evenimentul este inclus în programul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, festival organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.
„S-a scris mult despre Maria Tănase, needificator. Melodrama, sentimentalismul, senzaţionalismul ieftin au făcut neclară imaginea unui personaj intrat oricum în legendă. Stejărel Olaru ne oferă o cu totul altfel de carte, remarcabilă prin valoarea ei documentară şi cuceritoare prin talentul literar cu care a fost scrisă. Ştiam că Stejărel Olaru este un istoric eminent, nu ştiam că este şi un scriitor de elită. Am aflat acum. Este una dintre cele mai bune cărţi apărute după 1989“, a declarat Alex. Ştefănescu
„Stejărel Olaru, cu mult talent scriitoricesc, cu înclinaţie de «detectiv psihosocial», cu aplecare maniacală asupra detaliilor, este ca o umbră care în această carte a însoţit destinul cântăreţei. Maria Tănase trebuie căutată în simbioza între ea, ca om şi artist, şi vremea ei. Că era slobodă la gură, dar şi în comportament, cuceritoare ca prezenţă scenică şi ca voce, cu un autentic chef de a trăi prin cântec, nativ charismatică, generoasă şi iubitoare de oameni, dar şi trădată de ei, opusul parvenitismului, de o simplitate uluitoare, este adevărat. Că şi-a dorit cu ardoare să cânte ca o pasăre liberă, ştiind că mereu se va întoarce în colivia de unde a plecat şi unde s-a născut, că această libertate i-a fost luată, veţi afla din această carte, pentru că, da, Maria Tănase este o legendă”, spune Aurora Liiceanu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ