Foto-expoziția „Craiova veche”, expusă în interiorul Aeroportul Internațional

Muzeul Olteniei Craiova - Secția de Istorie-Arheologie expune, la Aeroportul Internațional Craiova, foto-expoziția „Craiova veche” ce cuprinde 35 de imagini care încearcă să surprindă atmosfera mondenă, dar și efervescența culturală, arhitecturală și comercială a orașului în perioada Belle Époque și în prima jumătate a secolului al XX-lea.

0

Ca mare fief boieresc pentru veacuri de-a rândul, Craiova (Cetatea Băniei) a concentrat și a coagulat o foarte bogată și valoroasă arhitectură rezidențială de statut, aferentă boierilor și aristocraților vremii. Aducerea în prim plan a acelor timpuri, printr-o expoziție de fotografie veche si carte poștale de epocă, credem că reprezintă un bun prilej de rememorare și conștientizare a propriei istorii de către publicul larg.
Cei care vin, pe calea aerului, pentru prima dată în Craiova sau cei care se reîntorc în orașul copilăriei lor vor regăsi sau își vor aduce aminte cu nostalgie, vizitând expoziția, clădirile administrative, ecleziastice și civile reprezentative secolelor XIX-XX, ce astăzi și-au schimbat funcționalitatea sau, din păcate, au dispărut. De asemenea, cei care părăsesc orașul, tranzitând zona de plecări a Aeroportului Internațional Craiova, pot zăbovi câteva clipe în fața șevaletelor cu imagini citadine de epocă pentru a se delecta sau a pleca cu o „amintire” vizuală a Craiovei de odinioară.
În plus expoziția poate fi privită și ca o invitație, ca o carte de vizită, a orașului Craiova pentru turiștii care doresc să-i descopere tainele și trecutul.
În cadrul discursului expozițional vor fi prezentate imagini cu Palatul de Justiție, Piața Nouă, Calea Unirii, zona comercială a Lipscaniului, Gara, Parcul Bibescu, Banca Olteniei, Banca Națională a României, Banca Comerțului, Liceul „Carol I”, Școala Madona Dudu, Institutul Sf. Maria, precum și o serie de reședințe particulare somptuoase pe care vă așteptăm să le descoperiți vizitând expoziția noastră.

Facebook Comments

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentElectoral
Articolul următorOlguța Vasilescu recidivează!

LĂSAȚI UN MESAJ