Vâlcea: Drumurile modernizate, prioritate pentru comuna Budeşti

Primarul comunei Budeşti, Ion Vlădulescu, face o trecere în revistă a lucrărilor ce se derulează în prezent în localitate. Majoritatea sunt proiecte de infrastructură stradală extrem de importante pentru cea mai industrializată comună a judeţului Vâlcea.

0

Proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)
„Derulăm atât proiecte pe fonduri guvernamentale, cât şi proiecte finanţate din bugetul local. Prin PNDL este vorba despre un pod peste pârâul Sâmnic- punct Androneşti, lucrare care se află în acest moment în execuţie; o grădinţă în satul Budeşti, în incinta şcolii de centru, investiţie care de asemenea se află în execuţie, şi, recent, am început o investiţie foarte importantă, drumul din satul Barza, cu pod peste pârâul Sâmnic. Pe acest drum vor circula în jur de 70-80% din mijloacele de transport din localitate şi nu numai. Este un drum care scurtează cu circa cinci kilometri ieşirea din Budeşti spre Râmnicu Vâlcea, ajungând foarte aproape de bulevardul Dem Rădulescu. Sper ca aceste investiţii să fie gata până la finalul acestui an. Grădiniţa din Budeşti nu se va finaliza pentru că e un obiectiv care necesită termene şi timp. Cred însă ca la începutul anului viitor să fie gata”, susţine edilul.
Acesta a menţionat că urmează o procedură de licitaţie pentru canalizare şi staţie de epurare în satele Linia şi Racoviţa. „Este o investiţie începută de câţiva ani şi a fost oprită din lipsa finanţării. Însă anul trecut a obţinut o finanţare prin PNDL şi am reluat procedurile de licitaţie”.

11 drumuri vor fi modernizate cu bani de la bugetul local

Ion Vlădulescu a mai declarat că Primăria Budeşti derulează şi lucrări finanţate de la bugetul local: „Trei drumuri din satul Bercioiu, un drum din Ruda, trei drumuri în satul Barza, două în Budeşti, unul în Androneşti, unul în Racoviţa”, a subliniat edilul.
Acesta a vorbit şi despre reabilitarea DJ 678 Budeşti-Drăgoeşti, proiect al Consiliului Judeţean Vâlcea, finanţat din fonduri europene: „S-a dat ordinul lucrărilor pentru DJ 678 Budeşti-Drăgoeşti, un drum foarte important şi foarte greu de realizat. Cu ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean şi al personalului din subordinea acestei instituţii, sper ca acest proiect să fie dus la bun sfârşit. Este un proiect de mare importanţă nu numai pentru Budeşti, ci şi pentru celelalte localităţi pe care le traversează”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ