Râmnicu Vâlcea: primăria a obţinut fonduri pentru şapte staţii de încărcare vehicule electrice în oraş

În data de 8 octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a finalizat proiectul depus de municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea instalării în oraş a şapte staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

0

„Dosarul de finanţare pentru acest proiect a fost depus de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea în luna decembrie a anului trecut, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ. Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.456.270,05 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.310.643,05 lei. Cele 7 staţii sunt de încărcare rapidă şi vor fi amplasate în parcarea de pe splaiul Independenţei (2
staţii), în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (2 staţii), în parcarea Ştrand Ostroveni (2 staţii) şi în parcarea din zona Sălii Sporturilor „Traian” de pe bd. Nicolae Bălcescu (o staţie). În cadrul programului sus-menţionat, Râmnicu Vâlcea este cea de-a cincea reşedinţă de judeţ din ţară (după Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu) căreia i s-a aprobat finanţarea acestui proiect”, potrivit reprezentanților Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ