Deputatul Daniela Oteşanu critică „moţiunea de strânsură” care a doborât Guvernul Dăncilă

Deputat PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu critică alianţa care a dat jos Guvernul Dăncilă şi îşi exprimă scepticismul în privinţa reuşitei guvernării acesteia. În opinia parlamentarului social-democrat, noua construcţie politică este una de tip ”CDR pro-austeritate”.

0

„Opoziţia a inventat cu această ocazie Moţiunea de strânsură, o acţiune electorală a unei alianţe politice pestriţe formată din PNL, USR, PLUS, PMP, ALDE şi Pro România.
Asistăm la formarea noii drepte. Noua alianţă politică este una de tip CDR pro-austeritate, cu PNL în locul PNŢCD şi Pro România în locul fostului PD.
Această moţiune de cenzură nu i-a servit decât lui Klaus Iohannis, putem spune că este comitetul de sprijin al candidaturii lui Klaus Iohannis. Toate partidele s-au aliniat pentru a produce un ultim blocaj înaintea alegerilor prezidenţiale. Crizele şi blocajele sunt singurele lucruri la care se pricep Klaus Iohannis şi opoziţia. Aceasta este «Moţiunea de strânsură” – „Blocaţi România!»
În loc să semneze Pactul Naţional pentru bunăstarea românilor, care are efecte concrete în viaţa românilor, partidele de opoziţie au preferat să semneze o bucată de hârtie, moţiunea de cenzură, fără valoare, doar pentru alegerile prezidenţiale”, opinează deputatul PSD.

„Victor Ponta a capitulat în faţa fostului său competitor politic, Klaus Iohannis”

Oteşanu îl critică şi pe Victor Ponta pentru actul său de trădare faţă de PSD: „Constatăm, de asemenea, înregimentarea domnului Ponta în slujba cauzei domnului Iohannis şi a domnului Orban. La cinci ani după ce a pierdut alegerile în faţa actualului preşedinte, timp în care a fost hărţuit de justiţie şi a fost forţat politic să demisioneze, Victor Ponta a capitulat în faţa fostului său competitor politic, Klaus Iohannis.
Nu ne aşteptam la un astfel de scenariu, este prima oară când un fost preşedinte şi premier PSD se luptă împotriva partidului care l-a promovat de la o vârstă extrem de fragedă. Este pentru prima dată când un partid, ALDE, semnează şi votează o moţiune de cenzură împotriva propriei activităţi guvernamentale. Acest lucru spune multe despre consistenţa morală a unor personaje politice din România”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ