Noaptea Albă a Galeriilor la Craiova

Vineri, 11 octombrie 2019, Noaptea Albă a Galeriilor/NAG intră în al 13-lea an de existență cu un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în București și 13 orașe din țară. Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

0

În Craiova șase locații vor anima harta celei de-a treisprezecea ediții NAG, invitând publicul să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane. Programul NAG oferă ca în fiecare an posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, și în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală, la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiștilor.

Galeria ARTA
prezintă proiectul Firul roșu, cuprinzând lucrări ale artiştilor plastici: Ioana Flueraşu, Valentin Boboc, Emil Bănuţi, Florin Constantinescu, Albert Dobrin, Cătălin Marius Petrişor, Cătălin Solcan, Stelian Ghigă, Gabriel Giodea, Mihail Trifan, Lucian Ghiţulescu, Sebastian Viscol, Ion Preda, Dan Nica, Silviu Bârsan, Florin Preda, Lucian Irimescu, Marcel Voinea, Martin Rozalia, Alfred Rece, Iulian Segărceanu, Alexi Cătălin, Mircea Cârtog, Ileana Oancea, Ana Bănică și Mădălina Stoica.
Cu acest proiect, publicul craiovean este invitat să aprecieze „legăturile” artiştilor care se exprimă în cele mai inedite forme de manifestare a esteticului.
Curatori: Ioana Flueraşu, Valentin Boboc.

Galeria ARTA 2 propune o incitantă întâlnire cu fotograful Albert Dobrin cu proiectul BE-TWIN și Alis Paradis cu proiectul GLIMPSES ON DISSOLVED MATTER
–cheesy-romantic-experimental videos
capturing moments of still life
at a certain irrelevant point in history
–observate și filtrate de Alis Paradis–
Curator: Albert Dobrin

Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Oltenia prezintă proiectul: ANUALA DE ARHITECTURĂ.
Tematica Anualei este legată de buna practică profesională şi alinierea la tendinţele internaţionale. Lucrările participante la Anuală provin din majoritatea reprezentanţelor componente filialei: Craiova, Târgu-Jiu, Slatina şi Drobeta-Turnu Severin.
Curator: arh. Tiparu Bogdan

CABINETUL CULTURAL (Foto2B) este un nou spațiu de expunere alternativ, care ne propune proiectul Firul roșu. Cabinetul foto devine un loc deschis artei, care, sub deviza „un metru pătrat de artă” va prezenta o selecție de lucrări ale artiştilor: Emil Bănuţi, Valentin Boboc, Cătălin Solcan, Mihail Trifan.
Curator: Emil Bănuţi

DâlgART, Tra la la, Da Da Da DâlgArt
Locaţie: Sat Dâlga, prin Țuglui, după pădure, a doua casă pe dreapta.
Proiectul expoziției: ‘Moscow Report 2’ după proiectul ‘Moscow Report 1’ din 2017.
A doua expoziţie proiect de acest gen al artistului si conferenţiarului Valentin Boiangiu, în timpul şederii in Moscova.
Curator: Gabriela Boiangiu

Organizatorul NAG local este Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Craiova. Programul detaliat pe orașe, locații, artiști este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro, dar şi pe paginile de socializare.
Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este un eveniment cultural inițiat și dezvoltat național de către Asociația Ephemair, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ