Porţia de venin
PSD Vâlcea, de la politica marţipanului, la politica şobolanului

0

După răsturnarea Cabinetelor Boc 2 şi MRU, suntem în pragul celei de-a treia moţiuni de cenzură a opoziţiei, care ar putea dărâma Guvernul. Să o punem la socoteală, totuşi, şi pe aia din 2017 a PSD, care, singurel, şi l-a înlăturat pe Grindeanu!
Acum, într-o dinamică demnă de o cauză mai bună, aceiaşi trei-patru parlamentari baleiază la câteva zile între putere şi opoziţie. Căci, vai, nici trădarea serioasă nu mai e ce-a fost!
Perfidă, Viorica flutură prin faţa primarilor o promisiune-capcană de 6 miliarde lei. Vine Teodorovici şi o contrazice, spune că 6 miliarde sunt de fapt 1,4 miliarde şi că rectificarea bugetară va fi abia în noiembrie, nu la finalul acestei săptămâni. Adică, ăştia sunt doar de coşniţă. Aşa, deci!
Cum cele 233 de voturi necesare încă se frământă, orice este posibil. Prefăcându-se că nu-i „lată”, PSD anunţă că, sâmbătă, la Romexpo, Viorica Dăncilă îşi va prezenta programul de prezidenţiabil în faţa a 10.000 de oameni. Personal, n-aş paria că vor fi atât de mulţi. În contextul acesta tomnatic, mai intervin „răcelile”.
Ce se întâmplă la PSD Vâlcea între timp? Domn’e, multă sfială atunci când vine vorba despre promovarea candidatului la preşedinţie în spaţiul online! Spre exemplu, mă uit pe pagina liderului judeţean Constantin Rădulescu: în zece zile, două postări explicite despre prezidenţiabila Dăncilă! Aşteaptă cumva campania electorală? Aş!
Dacă nici domnul Rădulescu nu se pricepe la promovare, atunci cine? În cei trei ani de mandat, a „lins” cu nesaţ şi şi-a distribuit pe reţelele de socializare toate zaharicalele de presă care s-au scris despre el. Unele, demne de antologia prostiei. Mai mult, le-a adăugat brizbrizuri proprii. Spre exemplu, a condus judeţul „în logica binelui”; s-a cuplat politic cu Mircia Gutău în ceea ce a numit „Alianţa binelui”; s-a lăudat pasional cu „faptele bune pentru oameni”, de parcă fusese ales să facă fapte rele. „Binele” ăsta, fondant şi marţipanat, periculos de zaharisit, devenise laitmotivul mandatului său şi încerca să-l îndese şi în gâtul vâlceanului. Dar, după ce a ieşit din cofetărie, Rădulescu a dat cu nasul de nişte murături stricate. Puţea al naibii eşecul europarlamentarelor! Şi a revenit la un pic de modestie.
Aşa că, având mână iute pentru noua modă în materie de campanie electorală şi reîntors la ceva normalitate, domnul Rădulescu &Co ar trebui să-şi asume decizia alegerii lui Dăncilă pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi să-şi facă datoria „la vedere”.
Este nedemn şi riscant să schimbi peste noapte „politica binelui” în politica şobolanului!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ