Avându-l drept „impresar politic” pe prefectul Purcărescu
Tăriceanu s-a făcut de râs şi la Craiova

Circul care a pus stăpânire pe ALDE Dolj în ultima lună îngroapă definitiv şansele micuţului partid liberal de a mai obţine, vreodată, un scor relevant într-o bătălie electorală locală. Odată cu mazilirea preşedintelui filialei, Ion Cupă, printr-o decizie arbitrară a conducerii de la centru, ALDE Dolj a devenit un „talcioc politic“ unde se împart funcţiile pe orice alte criterii decât cel al competitivităţii politice şi organizatorice.

0

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi eminenţa cenuşie a partidului, Daniel Chiţoiu, au poposit în Bănie ca să înscăuneze noua conducere interimară. Întâlnirea a avut loc în sala de nunţi a unui hotel craiovean, iar participarea activului de partid a fost una extrem de redusă: doar 37 de persoane au dat curs invitaţiei. După cum am semnalat în exclusivitate pe site-ul nostru, www.indiscret.ro, în organizarea acestei întâlniri nefaste a fost implicat şi prefectul Dan Purcărescu, fost membru ALDE, care a ignorat cu desăvârşire statutul său de înalt funcţionar public şi faptul că reprezintă în Dolj interesele unui guvern din care, oficial, ALDE nu mai face parte. Prefectul s-a întâlnit cu o zi înainte de desfăşurarea conferinţei cu Daniel Chiţoiu, la sediul societăţii comerciale Frigorifer, unde, conform unor surse bine informate, ar fi promis că se implică în mobilizarea activului de partid în vederea participării la şedinţa înscăunării noii conduceri judeţene a ALDE. Dovada neputinţei sale politice a fost prezenţa modică a membrilor organizaţiei în restaurantul transformat în sală de şedinţe, lucru ce ar trebui să dea de gândit celor care îl vedeau pe Purcărescu drept o stea politică în devenire.

Nici ALDE Craiova nu marşează la „giumbuşlucurile“ lui Tăriceanu

Demn de subliniat este faptul şi că preşedinta ALDE Craiova, Anişoara Stănculescu, de altfel singurul membru din Dolj care a fost validat uninominal de electorat prin rezultatul foarte bun la alegerile pentru fotoliul de primar al Craiovei, nu a fost prezentă la întâlnire. Ea a reacţionat luni vehement la adresa preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, reproşându-i că: „ (…) aţi venit la Craiova să reformaţi organizaţia cu câţiva oameni care nu reprezintă pe nimeni, fără rezultate politice sau profesionale. Doar ca să arătaţi, mincinos, că ALDE-le dumneavoastră trăieşte în Dolj!“ Lidera ALDE Craiova a ţinut ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, precizând: „Vă anunţ, domnule Tăriceanu, că organizaţia ALDE Craiova, cea pe care am construit-o împreună cu toţi colegii mei, nu se lasă călcată în picioare de nimeni şi este (cu foarte puţine excepţii) solidară. Dar nu cu dumneavoastră, dle Tăriceanu! Eu şi colegii mei vom acţiona unitar şi vom găsi drumul politic cel bun. Dumneavoastră l-aţi rătăcit, se pare, definitiv!“
În această situaţie, noul lider interimar, deputatul teleormănean Florea-Ică Calotă, se înhamă la o misiune imposibilă: salvarea ALDE Dolj de la pieire. Fără nicio legătură cu acest judeţ, având handicapul unei cariere politice lipsite de orice anvergură, Calotă reprezintă, în acest moment, garanţia că ALDE Dolj va pieri în curând de pe scena politică doljeană.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ