„Este miercuri și, așa cum am promis, azi așteptăm un răspuns de la constructor în privința modului de schimbare a gazonului. Acest răspuns a venit. Acum câteva momente am avut o discuție telefonică cu conducerea CNI, iar constructorul a confirmat disponibilitatea lui de înlocui acest gazon. Există două variante la ora aceasta: o variantă foarte rapidă de înlocuire a gazonului cu un gazon natural pe strat de nisip conform specificațiilor tehnice care au existat la baza acestui proiect, și a doua variantă de înlocuire a gazonului cu un gazon hibrid. Această variantă este cea pe care o solicită cea mai mare parte a jucătorilor, marea parte a profesioniștilor din fotbal și este o măsură și o variantă pe care și noi o agreem. În sensul acesta, deja am trimis către CNI o solicitare în care propunem înlocuirea soluției tehnice din gazon natural în gazon hibrid, cu o co-finanțare acordată de Primăria Craiova pentru suportarea diferenței de valoare“, Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Gazonul de pe Stadionul „Ion Oblemenco“ reprezintă o mare problemă pentru jucători încă de la inaugurarea noii arene. Stadionul din Bănie este ridicată pe o zonă mlăștinoasă, unde pânza freatică este foarte aproape, iar apa iese foarte ușor la suprafață. Din această cauză, calitatea suprafeţei de joc lasă de dorit, iar jucătorii au mari probleme, riscând accidentări serioase.
Recent, noul manager al Ştiinţei, Victor Piţurcă, ameninţa chiar că, în condiţiile în care gazonul nu este schimbat, ar putea muta jocurile echipei pe alt stadion.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ