Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea s-au întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

„Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, alături de ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, au avut luni, 23 septembrie 2019, la New York, o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, la finalul căreia a fost semnat Acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor la servicii de asistenţă medicală primară şi promovării serviciilor medicale preventive, în special în zonele mai puţin dezvoltate. Programul vizează, de asemenea, creşterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie şi îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor din sectorul sanitar”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

0

„Acordul de împrumut în valoare de 500 de milioane de euro a fost semnat în numele României de către Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, şi în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria.
„Este un program ce va aduce beneficii pacienţilor, în condiţiile în care va creşte finanţarea pentru medicina de familie şi pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale, precum şi prin pregătirea personalului medical din medicina primară. Astfel, cetăţenii din zone izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect, deci, la o mai bună îngrijire”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.
Programul pe bază de rezultate în sănătate, implementat pentru prima dată în România, va încuraja ca acest domeniu să se concentreze mai mult pe pacient”, se mai arată în comunicatul citat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ