Reporter: Cum a fost primit Klaus Iohannis la Craiova, în weekend?
Rareş Bogdan: Preşedintele României a fost primit extrem de cald la Craiova. Au fost clipe emoţionante, am văzut oameni cuceriţi de Klaus Iohannis. Şi gândiţi-vă că vorbim despre un oraş confiscat de bolşevici! Eu vă dau o veste: bate vântul schimbării. Oltenia a priceput asta, gândiţi-vă că PSD a pierdut enorm aici, într-un fief considerat tradiţional. Din decembrie 2016 şi până pe 26 mai, PSD a obţinut în Dolj 40%, faţă de 60% la alegerile parlamentare.

„Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, e un tip tenace şi un bun organizator“

Rep.: Poate caştiga Klaus Iohannis în Dolj şi la Craiova?
R.B.: Fireşte că poate, dacă ne mobilizăm toţi liberalii, până la unul. Aş extinde cifrele din Dolj, pentru a vedea că se petrece un fenomen important: prăbuşirea cu avânt a PSD. În Olt, PSD a luat 44% în 2019 faţă de 67% în 2016, în Gorj 31% de la 53%, în Mehedinţi 42% de la 62%, în Vâlcea 29% de la 55%. Mobilizarea este cheia! Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, e un tip tenace şi un bun organizator.

Rep.:
Cu cine credeţi că va lupta Klaus Iohannis în al doilea tur?
R.B.: Credeţi că va fi un tur 2 la prezidenţiale? Ei bine, dacă va fi, preşedintele Klaus Iohannis îl va câştiga. Că este Viorica Dăncilă, că este Dan Barna sau Mircea Diaconu, nu avem nicio temere. Românii au încredere în Klaus Iohannis.

Rep.:
Cum vedeţi, cu o saptămână înainte de depunerea sa, şansele moţiunii de cenzură?
R.B.: Sper din tot sufletul că moţiunea de cenzură va trece şi nu vor fi semnatari care vor trânti votul. Aici nu mai este vorba doar despre un exerciţiu democratic, despre un instrument aflat la îndemâna opoziţiei, ci despre salvarea României. Orice zi în care Cabinetul Dăncilă rămâne la Palatul Victoriei este o bombă cu ceas pentru România. Luăm credite la dobânzi astronomice din cauză că echipa Dăncilă are extrem de puţină credibilitate şi seamănă impredictibilitate, importăm gaze la cel mai mare preţ, importăm energie electrică la cel mai mare preţ, avem alimente la fel de scumpe ca în Elveţia, nu se fac investiţii, sănătea şi educaţia sunt o jale, ne pleacă în continuare fraţii din ţară… Ne trebuie chirurgie de urgenţă!

„Despre calităţile lui Ionuţ Stroe aş putea să vă vorbesc o săptămână“
Rep.: Cum vedeţi clasa politică din interior? Există o diferenţă de percepţie jurnalist-politician?
R.B.: Fascinantă, dar nu deoarece poza ei s-a schimbat în bine de când am făcut pasul de la jurnalism la politică. Ci pentru că am văzut cât de multe se pot face când ai o echipă dornică să schimbe lumea, să o facă mai bună. Sunt încântat descoperind câţi tineri competenţi se implică, sunt şi mai încântat de faptul că aceşti tineri discută foarte constructiv cu cei mai în vârstă. Eu când vă spun că vrem să guvernăm…, să oprim îngroparea României… ştiu ce spun!
Rep.: Credeţi că PNL poate câştiga Primăria Craiova la anul?
R.B.: Da, PNL poate câştiga toate marile oraşe ale României, pentru că este prima forţă politică şi pentru că are o pepinieră excelentă. Am lucrat cu mulţi din noua generaţie de lideri PNL la europarlamentare. Dintre ei, mulţi pot fi soluţii care să aplice modelul administraţiilor liberale în toata ţara. În Craiova îl aveţi pe Ionuţ Stroe, despre ale cărui calităţi aş putea să vă vorbesc o săptămână. Lângă primarii de succes precum Boc, Bolojan şi Hava, îi văd la anul pe tineri precum Robert Sighiartău, Pavel Popescu sau Ionuţ Stroe ieşind în primul rând.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ