Primăria Slatina va scuti de penalităţi debitorii care vor plăti obligaţiile fiscale principale

Primăria Slatina îi va scuti de plata penalităţilor pe debitorii care vor plăti integral restanţele principale şi ar putea recupera astfel nouă milioane lei de la persoanele fizice şi trei milioane lei de la persoanele juridice, potrivit primarului Emil Moţ, citat de Agerpres.

0

Primarul a anunţat că proiectul de hotărâre vizând obligaţiile fiscale este în procedură de transparenţă decizională până pe 9 octombrie şi după aceea va fi discutat şi supus aprobării în Consiliul Local Slatina. „Primăria municipiului Slatina a supus transparenţei proiectul de hotărâre referitor la acordarea de facilităţi fiscale prin anularea accesoriilor aferente obligaţiilor fiscale, restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local al municipiului Slatina, precum şi procedura de acordare a anulării accesoriilor, (…) până la data de 9 octombrie 2019, urmând ca supunerea dezbaterii consiliului local să se facă în prima şedinţă a consiliului, de după expirarea acestui termen prevăzut de lege pentru primirea de sugestii şi recomandări“, a spus Emil Moţ.
Edilul a menţionat că din analiza făcută de municipalitate, dacă toţi debitorii şi-ar plăti datoriile principale, fără penalităţi, la bugetul local ar fi recuperată suma de 12 milioane lei. „Noi am făcut o simulare referitor la amnistie şi pe partea de persoane fizice, dacă toată lumea îşi plăteşte, ar trebui să recuperăm o sumă de nouă milioane de lei, iar pe partea de persoane juridice, o sumă de trei milioane de lei“, a arătat primarul.

Datorii sub un milion de lei
Emil Moţ a precizat că proiectul de hotărâre vizează debitorii persoane juridice, persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligaţii fiscale principale restante sub un milion de lei, precum şi debitorii persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, unităţi administrativ-teritoriale ori instituţii publice, care au obligaţii fiscale principale restante, la data de 31 decembrie 2018, de un milion de lei sau mai mari.
Potenţialii beneficiari trebuie să notifice Direcţia economică a Primăriei Slatina până pe 15 decembrie a.c., iar pentru anularea penalităţilor trebuie să plătească obligaţiile fiscale principale. De noile facilităţi ar urma să beneficieze şi contribuabilii care au efectuat, anterior datei de 31 decembrie 2018, plata tuturor obligaţiilor fiscale principale şi au restanţe doar la plata penalităţilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ