Deputatul Daniela Oteșanu: „Alocațiile pentru copii vor crește anual, în raport cu indicele de inflaţie, începând din 2020

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie, a declarat Daniela Oteșanu, deputat PSD de Vâlcea.

0

Potrivit Danielei Oteșanu, „măsura se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorării alocaţiilor urmând a fi incluse în bugetul pe anul viitor. Aceasta, până se vor lua alte măsuri de majorare”, a precizat parlamentarul social-democrat.
De la 1 aprilie, a.c., alocația este de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ